Hennepkwekerij in woning Doorzwin

0

Julianadorp – De politie heeft vrijdagochtend in een woning in Doorzwin een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoners hadden een middelgrote kwekerij op zolder met vele planten, zo laat de politie weten via Facebook.

De bewoners zijn aangehouden, de kwekerij is in beslag genomen en vernietigd. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt. De gemeente, brandweer en Liander waren ook aanwezig, dit om de veiligheid te controleren en na te gaan of er mogelijk elektriciteit werd gestolen.

De gemeente gaat kijken of de Wet Damocles zal worden toegepast. Dit houdt in dat de woning mogelijk een aantal maanden zal worden gesloten. Wie vermoedt dat in zijn of haar omgeving een hennepkwekerij aanwezig is, kan altijd bellen met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met het meldpunt ‘Meld Misdaad Anoniem’, telefoonnummer 0800-7000.