Ilse Kootkar is de nieuwe Jutter van het jaar

6

Den Helder – Ilse Kootkar (49) is de nieuwe Jutter van het Jaar, zo werd maandagavond bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De eretitel is nu voor de 19e keer toegekend. De afgelopen jaren is Ilse al regelmatig voorgedragen voor deze titel en eindigde daarbij steevast in de top drie. Dit keer besloot de jury unaniem dat Ilse Kootkar als Jutter van het Jaar 2017 door het leven mag gaan.

Ilse Kootkar zet zich al jarenlang in voor het welzijn van dieren. Zo was zij vrijwilliger bij de Dierenambulance Den Helder en Omstreken en belast met de publiciteit en relatiebeheer. Zij verrichtte vele inspanningen en bedacht ludieke acties met als doel meer middelen voor de dierenambulance te verwerven en nieuwe donateurs binnen te halen. Zij stond bekend als ‘het gezicht’ van de dierenambulance en was ook werkzaam als ambulancechauffeur. Tevens is zij vrijwilliger bij dierenasiel ’t Schuthok en actief bij Vogelasiel De Paddestoel.

Ook zet zij zich in voor een schone leefomgeving met het project SCHOON Den Helder. Samen met anderen nam en neemt zij initiatieven voor diverse opruimacties van zwerfafval in de natuur.
Daarnaast promoot zij Den Helder door het maken van foto’s van Den Helder. Die plaatst zij op social media, maar haar foto’s halen ook regelmatig de landelijke televisie. Ilse Kootkar zet zich voorts al jaren belangeloos en met veel toewijding en doorzettingsvermogen in voor tal van lokale doelen. Zij vervult daarbij steevast een rol als voortrekker en promotor. Dat doet zij onder andere voor de kalender van de Rotary en boeken van de heer M. Vermooten.

De verkiezing ‘Jutter van het Jaar’ wordt sinds 1999 gehouden en wordt gegeven aan iemand die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor Den Helder of de stad op de kaart heeft gezet. Zes kandidaten waren dit keer genomineerd. De jury samengesteld uit oud-winnaars, bestond uit Maarten Noot (2016), Saskia van Kuik (2014) en Jorina Baars (2009).

6 REACTIES

  1. Geweldige knuffel voor je fantastische inzet. Eretitel dik verdiend. De dierenwereld is trots op jou.

Comments are closed.