Medailles voor Helderse redders KNRM

1

Den Helder – Twee vrijwilligers van de KNRM reddingboot Den Helder hebben medailles gekregen voor hun jarenlange (onbetaalde) reddingswerk op zee: schepen aan de grond, zinkend, motorstoringen, medische evacuaties, ambulance vervoer van Texel, neergestorte vliegtuigen, bergen van lijken, vermiste duikers, kitesurfers, gestrande walvissen et cetera.

Ben van Kuringen is 25 jaar schipper/bemanningslid geweest en is in die tijd 439 keer met spoed bij nacht en ontij uitgevaren waarbij 854 personen en 11 dieren veilig naar de wal zijn gebracht. Voor deze 25 jaar inzet kreeg Ben de Bronzen KNRM medaille en een oorkonde Openbare Orde en Veiligheid.

Jeroen Lemmen kreeg voor zijn 10 jaar vrijwilligers werk de medaille Openbare Orde en Veiligheid. In die 10 jaar is hij 235 keer uitgevaren waarbij 464 mensen en 10 dieren veilig naar de haven zijn gebracht. De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij staan 24/7 paraat om binnen 15 minuten uit te varen voor noodgevallen op zee.

1 REACTIE

Comments are closed.