Meer troep dan mensen tijdens koopavond

12

Den Helder – Gezellig even naar de koopavond in de binnenstad, maar wat een bende! Dat dacht Anneke van der Pool toen ze donderdagavond de stad in ging. De Beatrixstraat lag van begin tot eind bezaaid met troep, ijs en andere zooi. “Meer troep dan mensen tijdens deze koopavond”, laat Anneke weten en ze stuurde wat foto’s ter bewijs. Inderdaad, dit had allemaal best een beetje netter kunnen worden opgeruimd…

12 REACTIES

 1. Natuurlijk is dit een bende. Natuurlijk had dit opgeruimd moeten worden.
  Maar 1 berichtje naar de gemeente (bijvoorbeeld via de “makkelijk melden app”) en het wordt direct opgelost.
  Dan had mevrouw van der Pool zich deze moeite kunnen besparen.

 2. Dit zijn waarschijnlijk foto’s van vlak voor sluitingstijd, meestal komt daarna de gemeentereiniging in actie om de rotzooi op te ruimen; ik mis dus foto’s/actiefoto’s tot 2 uur na sluitingstijd voor het vormen van een objectief beeld.
  Maar toen zat Anneke van der Pool waarschijnlijk al weer thuis aan de verse warme koffie. 😉

 3. Moeilijk vegen met een veegwagen met die grote blokken ijs, denk ik. Je kan ook niet verwachten dat iemand die grote blokken ijs even met de hand opruimt, beetje zwaar, en om daarvoor nou zwaar materiaal in te zetten? En met de hand om die blokken ijs heen vegen, hoe zinvol is dat? Gewoon even wachten tot het ijs gesmolten is en dan met de veegwagen erdoorheen.

 4. Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen …. Zou toch een kleine moeite geweest zijn geweest om die troep op een hoop te vegen en zeker niet die bonken ijs her en der laten liggen.

  • “Laat niet, als dank voor ´t aangenaam verpoozen, den eigenaar van ´t bos de schillen en de doozen”. Geslaagde mediacampagne van de ANWB uit 1926, ik vermoed dat alleen lezers op gevorderde leeftijd deze bejaarde slagzin nog kennen.

 5. Niet alleen op koopavond gooien mensen rommel op straat maar ook op zaterdagavond-nacht ligt er van alles op straat. Halve pizza in een doos, swoarmas, en andere rotzooi, blikjes. glazen noem maar op en het ligt er. Superdom volk.En zodra het licht wordt meldt de meeuwen-opruimploeg zich en die eten dan het achtergelaten voedsel op maar ja, papier laten ze liggen.

  • sinds de afschaffing van de dienstplicht is dit land alleen maar achteruitgegaan, ik zeg herinvoeren van de dienstplicht om het land weer op orde te krijgen en de maatschappij weer terug in het gareel te krijgen

   • Daar kan ik je gelijk in geven, maar dan ook voor iedereen. Jongens en meiden , niemand om wat voor reden dan ook uitgezonderd.
    Ook leerkrachten moeten leerlingen kunnen straffen zonder dat vaders verhaal komt halen omdat er tegen zijn kind is opgetreden.
    Maar ja dan moet eerst de geitenwollensokken brigade hun stem ontnomen worden.

Comments are closed.