Minderjarigen betrapt met drank, drugs en boksbeugel

10

Den Helder – Politie en handhavers van de gemeente hebben vrijdagavond 12 januari vijf jongeren bekeurd voor het veroorzaken van overlast in een portiek aan de Goversstraat. Tijdens controles op jeugdoverlast stuitten de handhavers op een groep jongeren die zich, voor omwonenden, hinderlijk gedroeg. De overlast bestond onder andere uit het gebruiken van softdrugs, drinken van alcohol en geluidsoverlast.

Bij een verdere controle door de politie bleken de jongeren ook in het bezit van een boksbeugel, vuurwerk en lachgaspatronen. Vier van de vijf jongeren waren minderjarig. De jongeren kregen een proces-verbaal en een verwijzing naar bureau HALT. De ouders zijn in kennis gesteld.

In de Sluisdijkbuurt wordt al langer geklaagd over jeugdoverlast. Daarom wordt hier extra gesurveilleerd. Na meerdere waarschuwingen heeft dit nu geresulteerd in een aantal bekeuringen.

10 REACTIES

 1. dat slappe linkse gedoe met waarschuwen heeft al lang aangetoond niet te werken, gewoon meteen bekeuren, heeft veel meer effect

  • Citaat; “De jongeren kregen een proces-verbaal en een verwijzing naar bureau HALT.”

 2. Ze noemen het softdrugs maar het hoort niet in de handen van jongeren en helemaal niet met combinatie alcohol. En ook die zgn partydrugs. Het is niet onschuldig maar het lijkt wel een onderdeel van het leven van jongeren. En de zogenaamde vrienden met wie het samen wordt genuttigd. Het zijn geen vrienden. Dan maar geen vrienden.En het is allemaal te koop naast de supermarkt.

 3. al die zooi te makkelijk te verkrijgen daarnaast een knuffelmaatschappij met een slapende handhaving en zie hier het resultaat……

  • RB, ter vergelijking hebben we dan Amerika, waar het op de wapens na allemaal heel moeilijk te verkrijgbaar is en overtredingen keihard worden afgestraft .. volgens jouw logica zou het daar dan veel beter moeten gaan, maar niets is minder waar!

   • Monique, voor veel mensen in het buitenland is het beeld van Nederland: poel van verderf waar in ieder café drugs worden verkocht, waar overal hoeren voor de ramen zitten, waar op iedere straathoek een abortuskliniek zit en waar overal mensenslachthuizen zijn waar aan de lopende band euthanasie wordt gepleegd.
    Het beeld dat je van Amerika krijgt uit de persberichten is misschien ook een beetje vertekend. Er zijn daar in de grote steden inderdaad probleemwijken met veel criminaliteit en poltiegeweld, en daar horen we veel van, maar dat is heel Amerika niet.

    • In de VS worden ieder jaar zo’n 500.000 jongeren opgesloten, meer dan waar ook ter wereld, voor vergrijpen als het drinken van alcohol, het roken van sigaretten of jointjes, spijbelen en dergelijke, zogenoemde ‘status offenders’. Dat gebeurt overal in het land, niet alleen in de probleemwijken. De recidive onder deze jongeren is extreem hoog, zo’n 91% komt weer met justitie in aanraking, velen als volwassenen. Zulke cijfers maken het mijns inziens overduidelijk dat de door RB gewenst harde aanpak averechts werkt.

     • Monique, over Amerika wordt veel flauwekul verteld. Het Amerika van de media is anders dan het Amerika zoals ik het uit eigen ervaring ken (gewoond en gewerkt, en niet tussen de Nederlanders, veel gereisd). En besef wel dat als je de criminaliteit in Amerika eerlijk met die van Nederland wil vergelijken, je alles wat je over Amerika hoort door 18 moet delen.
      Helpt strengere aanpak? Van bijna niets naar een beetje meer, maar nog steeds niet veel, zal weinig helpen denk ik. Van heel erg streng naar nog strenger helpt vast ook niet. Maar van strafjes die niets voorstellen naar flinke straffen die wél iets voorstellen …. ?

Comments are closed.