Nieuwe koninklijke namen voor Julianadorp

0

Julianadorp – Drie straten in Julianadorp krijgen een koninklijke naam. Het gaat om nieuwe straten binnen de volgende fase van het Willem Alexanderhof. Die worden vernoemd naar Prins Claus, Constantijn en Friso.

De Prins Clauslaan en de Prins Constantijnstraat zijn volledig nieuwe straten in het Hof, de Prins Frisostraat bestaat al, maar heet op dit moment nog Fakkelgras. Dit wordt per 1 januari 2019 gewijzigd, om de bestaande bewoners genoeg tijd te geven om adreswijzigingen en dergelijke door te geven. Rijschool Jongejan is bijvoorbeeld aan de Fakkelgras gevestigd en voor deze onderneming betekent de naamswijziging onder meer aanpassing van briefpapier, visitekaartjes, et cetera.

Eerder werden in het Willem-Alexanderhof al de straatnamen Koningin Maximalaan, Prinses Alexiastraat, Prinses Arianehof en Prinses Amaliahof toegewezen. Het Koninklijk Huis heeft toestemming gegeven voor gebruik van al deze (ook de nieuwe dus) straatnamen.