Nieuwe vloer Helderse Vallei open voor publiek

1

Den Helder – Op zaterdag 13 januari om 10.00 uur openen bij De Helderse Vallei de deuren van het natuurcentrum weer voor publiek. Dat is het moment waarop de plattegrond van Den Helder van 265 vierkante meter bewonderd kan worden door daar letterlijk overheen te lopen.

Ontwerpster Monique Dozy tekende Den Helder met alle herkenbare natuurlijke en culturele kenmerken op haar computer en dit werd vervolgens op vinyl gedrukt. Op de vloer kunnen alle natuurgebieden in Den Helder en net daar buiten, van Balgzand tot de Zandpolder bij Groote Keeten, ontdekt worden. Maar ook alle Helderse straten, parken en watergebieden alsmede de meest in het oog springende culturele elementen zijn er op te vinden.

Er kunnen tientallen afbeeldingen van dieren en mensen gespot worden die aangeven wat je in Den Helder kunt doen. Op de vloer staan 3 ‘pointers’ waarop bezoekers actuele informatie over culturele activiteiten, natuurwaarnemingen, duurzaamheidstips en/of waterweetjes kunnen vinden. En op de plattegrond kan gespeurd worden naar de ‘big five’, zodat je ontdekt wat je als bezoeker van Den Helder echt gezien moet hebben.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Helder (door het winnen van de Helderse Cultuurprijs in mei 2017), Landschap Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

1 REACTIE

  1. De Helderse Vallei is leuk om een keer te bezoeken , je kan ook binnen een bakje koffie drinken, een beetje dieren en vogels kijken, paarden aaien en even lekker in de Mooie helderse natuur zijn.

Comments are closed.