Ondanks brandjes toch redelijk rustige jaarwisseling

7

Den Helder – De jaarwisseling is in Den Helder en de regio redelijk rustig verlopen, zo meldt de politie. Er waren drie aanhoudingen en het beeld op straat was rustig en sfeervol. De brandweer moest wel enkele keren in actie komen, ook voor loos alarm. In Julianadorp ging een bestelbus door brand verloren, vermoedelijk is hier sprake van brandstichting.

Al op oudejaarsavond moest de brandweer van Julianadorp uitrukken voor een alarmmelding in winkelcentrum Dorperweerth. Het bleek uiteindelijk om loos alarm te gaan. Na de jaarwisseling moest er geblust worden op de Molengracht. Er was een brandje op de bovenste verdieping, hoewel eerst nog werd gedacht aan een lamp of een tv waarop het beeld van een open haard was te zien. De brandweer heeft vanaf het terras geblust, de schade is onbekend.

In de Nieuwjaarsnacht om half drie is in Middelzand brand ontstaan in een bestelauto. De auto is volledig uitgebrand. Bewoners en omstanders zijn ervan overtuigd dat de brand is aangestoken. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Er zullen onder meer beelden van bewakingscamera’s worden bekeken, die door verschillende omwonenden beschikbaar zijn gesteld. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel. 0900-8844.

Foto’s: Inter Visual Studio / GLOCALmedia

7 REACTIES

 1. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak. Ik denk ook dat het daarbij blijft. Er is namelijk al jaren een ernstig tekort aan opsporingscapaciteit binnen de politiediensten. Ook dit jaar ziet het er niet naar uit dat er voldoende gekwalificeerde mensen bij zullen komen.

  Het is maar dat u weet op wie u niet moet stemmen als u een veilig land voor ogen hebt.

 2. hijneken,vor het zelfde was het jouw auto geweest dan wil je toch ook weten wie of wat,dus gun deze mensen ook de kans om het op te lossen

  • @Dirk: Begrijp mij niet verkeerd Dirk, ik ben de eerste die de daders achter de tralies wil hebben, met de nadruk op tralies.

   Mijn punt is dat de politiek ons in de steek laat en heeft gelaten, er is geen opsporingscapaciteit. En de lieve gedreven diender help waar hij/zij kan, ze klagen vaak niet maar weten precies wat ik bedoel.

   • Meestal, eist de verzekering een politie aangifte/ rapport, voor het uitkeren van de schade. De dader ?? Och, daar lopen zij niet zo hard achteraan, als de schade maar gedekt wordt. En daar is een politie aangifte voor nodig

    • Fred , mee eens en evt de premie (collectief) omhoog. De verzekering heeft dus ook geen direct belang. Geen schade op de dader verhalen betekend uiteindelijk premie betalen

 3. Ook viel het mij op dat er weinig gehandhaafd werd mbt vuurwerk zaterdag en zondag in Julianadorp.
  Sommige bommen waren zo geweldig dat op 100 meter afstand zelfs twee autoalarmen afgingen.

Comments are closed.