Oranje afvalcontainer voor Julianadorp in aantocht

5

Julianadorp – Eind januari en begin februari krijgen de inwoners van Julianadorp een oranje afvalcontainer voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. De plastic inzamelzakken behoren in deze wijk dan tot het verleden.

Restafval brengen de Julianadorps vanaf dat moment naar de verzamelcontainer in de buurt. Om toegang te krijgen tot de ondergrondse container stuurt HVC de inwoners een afvalpas toe.

Zodra de plastic afvalbakken zijn bezorgd, gaat een HVC-team van afvalcoaches de wijk in. Zij gaan in gesprek met inwoners, geven tips hoe afval scheiden eenvoudiger en nog beter kan. Inwoners kunnen zelf ook aangeven waar ze tegenaan lopen. Op deze manier hopen we tot een betere afvalscheiding te komen. En dat komt weer ten goede aan de kwaliteit van de grondstoffen die kunnen worden hergebruikt.

In gesprek?
Voor iedereen zal het best even wennen zijn: zelf je restafval wegbrengen. Voor tips over hoe de hoeveelheid restafval te verminderen, kan een afvalcoach langs komen. Bel dan met HVC via 0800-0700. Indien mogelijk komen ze langs. De coaches zijn tot in april 2018 actief in Julianadorp.

Kijk op de website www.hvcgroep.nl of in de HVC afval-app welk afval waar hoort. Op de Facebookpagina van HVC groep worden wekelijks tips gedeeld die u op weg helpen afval nog beter te scheiden.

5 REACTIES

  1. is er al iets bekend over de ondergrondse bakken in Den Helder? waar en wanneer die komen, hopelijk voor de warme zomermaanden om de overlast te beperken

    • RB, kijk een sop de site van de gemeente onder inwoner, afval, veelgestelde vragen.
      Citaat; Wanneer wordt de nieuwe inzameling in de andere wijken ingevoerd?
      Dit nieuwe inzamelsysteem wordt na Julianadorp fasegewijs in heel Den Helder ingevoerd. Voor 2020 geldt deze nieuwe inzamelstructuur voor alle huishoudens in Den Helder die niet in een flat/appartement wonen. Een mogelijke uitzondering geldt voor een deel van het centrumgebied in verband met de beperkte ruimte. U houdt met deze wijziging 3 rolemmers aan huis.

  2. Bij mijn familie in Callantsoog hebben ze ook zo’n “oranje deksel afvalcontainer”. Omdat deze geen inhoud met gewicht hebben waaien deze bakken makkelijk om. Vooral als ze vrij staan (b.v. langs de weg). Resultaat : overal plastic afval!.

Comments are closed.