Parallelweg N250 dicht voor doorgaand verkeer

16

Den Helder – Het college heeft besloten de parallelweg langs de N250 (Rijksweg) gedeeltelijk te sluiten voor alle verkeer. Het gaat om het deel tussen de Luchthavenweg en de Verkeerstorenweg. Landbouwvoertuigen en (brom)fietsen zijn wel toegestaan.

De grote hoeveelheid sluipverkeer over deze parallelweg heeft de afgelopen decennia geleid tot (ernstige) ongevallen op het kruispunt met de N99. Door deze afsluiting neemt het aantal in- en uitvoegende auto’s vanaf de parallelweg af en ontstaat een veiligere verkeerssituatie op deze complexe kruising.

Automobilisten kunnen verder gewoon gebruik blijven maken van de overige gedeelten van de parallelweg langs de N250. De N99 is hier echter alleen nog bereikbaar via een omweg over de Luchthavenweg. Verkeer dat gewend was om via deze route naar de N9 te rijden kan daarom in het vervolg beter kiezen voor de route via de Guldemondweg en de hoofdrijbaan van de N250. Het afgesloten deel van de parallelweg langs de N250 blijft gewoon toegankelijk voor landbouwvoertuigen en (brom)fietsen.

16 REACTIES

 1. Wordt tijd dat ze ook de parallelweg tussen Kooypunt en schoolweg dichtgooien voor personenauto’s . Je bent je leven niet zeker als je daar fietst. Er wordt daar soms harder gereden dan op de N9. Wat een Aso’s .

  • Nee Hijneken, dat is niet vreemd. Voor deze parallelweg is een alternatief aangelegd.
   Voor het Schapendijkje bestaat geen alternatieve route, vandaar de vele drempels om het snelverkeer te remmen.

   • Welk verkeer moet daar dan zijn ná manege Bruin? Erfprins kan aanrijden en parkeren aan de Fortweg, dus dat is dan opgelost.

    Daarna alleen nog handhaven, want er blijven natuurlijk auto’s rijden, net als op de Parallelweg (N250)

    • handhaven is het magische woord zoals altijd, we hebben in Den Helder geen handhavers meer maar luie zakkenvullers, lekker makkelijk iedere maand de vergoeding innen en de hele dag faceboek kijken lekker warm binnen, op straat naar buiten is waar ze horen, handhaven, bekeuren, snelheid, geluid, parkeren, er is zoveel mis hier en er word geen ruk aan gedaan

    • Gaan “we” de discussie weer opnieuw opstarten?
     Over het Schapendijkje is veel gesproken (en geschreven). Er is uiteindelijk een compromis gesloten. Het is niet zinvol om weer opnieuw te beginnen.

Comments are closed.