Polderweg gaat op de schop

16

Den Helder – De Polderweg is vanaf 5 februari tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. De weg gaat op de schop, zo heeft de gemeente laten weten. Het gaat om het gedeelte tussen Middenweg en Krugerstraat. Het werk duurt naar verwachting tot in juli.

Om de overlast voor omwonenden te beperken worden de werkzaamheden aan de Polderweg in vier fases uitgevoerd. Elke keer is een ander deel van de weg echt dicht voor auto’s van bewoners. Wel blijven alle deuren langs de Polderweg altijd bereikbaar voor voetgangers. “Wij proberen de overlast te beperken, maar enige hinder is niet te vermijden”, aldus de gemeente in een brief aan omwonenden.

De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente Den Helder uitgevoerd door aannemingsbedrijf KWS Infra uit Heerhugowaard. Bewoners kunnen de afvalbakken op de vaste verzamelpunten blijven aanbieden. “Als het nodig is rijden de werknemers van de aannemer de afvalbakken naar een eventuele tijdelijke plek, waar de bakken door HVC geleegd worden. Uiteraard worden de bakken ook weer naar de vaste verzamelpunten terug gereden.” Omwonenden wordt verzocht tijdens de werkzaamheden de auto zoveel mogelijk in omliggende straten te parkeren. De aannemer zal met rood/witte hekken zijn werkgebied aangeven en dit werkgebied zo klein mogelijk houden.

16 REACTIES

 1. Is dat niet een beetje onhandig gepland met het (zware) bouwverkeer van nieuwbouw Julianaplein?

 2. Dat de Polderweg moet worden opgeknapt dat is wel duidelijk. Vraag me alleen af waarom dat tot juli moet duren. Dat is 5 maanden.

   • Nou, niet in mijn eentje nee. En dat beweer ik ook niet. Ik vind alleen 5 maanden erg lang voor een stuk van ongeveer 250 meter. U niet?

    • Ik heb geen idee welke werkzaamheden verricht moeten worden. U (evenals RB) ook niet zo te lezen?

     • Het lijkt om het volgende te gaan, echter strookt het niet met de bezwaartermijn.
      Maar ach, in Den Helder is er veel wat niet strookt met ….
      ———————————————————–
      Publicatie week 5:

      Verkeersbesluit Polderweg
      Het zuidelijk deel van de Polderweg wordt
      heringericht. Langs de oostzijde komt een
      vrijliggend fietspad. Dit fietspad wordt
      aangewezen als verplicht fietspad.
      Dit verkeersbesluit wordt op 2 februari
      2018 officieel openbaar gemaakt via de
      website http://www.officielebekendmakingen.nl
      Daar kunt u de stukken inzien. Gedurende
      een periode van zes weken na datum van
      bekendmaking kunnen belanghebbenden
      bezwaar maken tegen de genomen
      besluiten.

  • dat snap ik zoiezo niet, er wordt behoorlijk wat uitbesteed naar buiten de stad terwijl er 1400 mensen werkloos thuis zitten in DH…..

  • Jan D, dit wordt gewoon op de markt gezet. De goedkoopste voert het uit.
   Overigens ken ik het bestek niet, dus om nu te melden dat een Helders bedrijf dit ook kan uitvoeren is ietwat voorbarig.

   • en zoals altijd bij overheidsbestedingen krijgt degene die op papier het goedkoopste lijkt de opdracht waarna dit budget met enorme bedragen overschreden wordt…… goedkoop is duurkoop maar dat kwartje is nog niet gevallen bij de ambtenaren

    • RB, ik kan met overtuiging stellen dat dit niet uitsluitend het geval is bij overheidsaanbestedingen. Helaas overigens.
     Kwantiteit gaat veelal boven kwaliteit.
     En in het verleden behaalde resultaten gelden niet bij de laagste prijs …….

Comments are closed.