Raadsvragen na verbod op pulsvisserij

4

Den Helder – De Stadspartij heeft het college vragen gesteld naar aanleiding van het nieuws over een verbod op de pulsvisserij. De partij wil van de havenwethouder weten hoeveel Helderse vissersschepen hierdoor benadeeld worden.

Raadslid Dolf Salverda wil weten hoeveel procent van de Helderse visserschepen varen volgens de pulsvisserij methode. Hij vraagt de wethouder de raad op de hoogte brengen van de omvang van de eventuele bedreiging voor de Helderse visserijsector en de toekomstverwachting van de sector in de Helderse haven.

“Wat voor actie onderneemt de wethouder naar aanleiding van de dreigende ondergang van deze sector”, vraagt de partij. “Is de wethouder in gesprek met de visserijsector en de minister over dit onderwerp en de gevolgen voor de economie? En is de wethouder bereid om bij de minister aan te dringen op een onafhankelijk onderzoek hierin, om de Europese unie te kunnen overtuigen op basis van feiten in plaats van valse emotie?”

4 REACTIES

 1. Eenmaal gepubliceerd bij DHA en andere nieuwsmedia, worden dit soort publicaties vervolgens weer op de Facebook- en/of Twittersite van deze politieke partijen geplaatst, om te worden geliked, gevolgd en gedeeld.
  Zondag Sociaal Lokaal, maandag Gemeente Belangen en vandaag de Stads Partij.
  Geenszins verboden natuurlijk, ik meld het dan ook slechts als eyeopener. 😉

 2. De ondergang van de Stadspartij staat in ieder geval vast, daar is geen redding meer mogelijk.

 3. Dolf Salverda wil opheldering??!1..zeker te bang dat hij geen vis meer te eten krijgt.
  Dan moet hij eens met zijn luie reet een rondje over de haven maken.
  Nog een paar maanden dan mag hij inclusief hele stadspartij met de staart tussen de benen vertrekken..einde stadspartij!!

Comments are closed.