Regen aan PR’s bij Oliebollentoernooi

0

Den Helder – Dit weekend kwamen de minioren wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht in Hoorn en Zaandam in actie. In Hoorn werd het traditionele Waterhoornse Oliebollentoernooi gezwommen.

Mike Kloth zwom in de finales naar het zilver en Thijmen van Boheemen behaalde daar het brons. Broer Jurre van Boheemen zwom bij de jongere minioren naar het brons. Finaleplaatsen waren er verder voor Lyndsey van der Wal en debutant Cas Houtman.

Er werden bij deze sprintwedstrijd ook veel persoonlijke records op de 50 meter afstanden gezwommen, maar liefst 29 in totaal. Op de vrije slag haalde Talitha Holtjer acht seconden af van haar PR, Lieke Schuijl zes seconden en Natasja Pranger, Lucas Schipper en Danny van Geffen meer dan vier seconden.

Ook op de rugslag waren er sterke verbeteringen te noteren: Natasja Pranger haalde acht seconden van haar PR af, Mike Kloth vijf seconden en Richella Hageman en Talitha Holtjer verbeterde elke hun PR met meer dan een seconde. Op de schoolslag haalde Danny van Geffen en Mike Kloth meer dan twee seconden van hun persoonlijk records af.

Limietwedstrijd
In Zaandam kwamen bij de Nieuwjaarslimietwedstrijd nog enkele minioren van MSV Zeemacht in actie. Pascale Goed en Ceylin Heemskerk verbeterden allebei hun persoonlijke records op de 100 meter wisselslag en 100 meter vrije slag. Femke Paus haalde maar liefst 50 seconden van haar PR op de 400 meter vrije slag af.