Sanne Koene (25) hoogste jongere bij Gemeentebelangen

3

Den Helder – De 25-jarige Sanne Koene, werkzaam als bedrijfsleidster bij Fort Kijkduin, wordt de hoogst geplaatste jongere op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen Den Helder. Dat heeft de partij van oud-wethouder Geurt Visser zondag bekendgemaakt.

Na de verkiezingen van 21 maart gaat zij zich in de fractie van Gemeentebelangen bezighouden met cultuur, toerisme en jongerenzaken. Koene werkt al tien jaar bij Fort Kijkduin. “Haar hart en ziel liggen dan ook bij het cultureel erfgoed van Den Helder en de toeristen, die daarvoor speciaal naar de gemeente komen”, zo meldt de partij in een persbericht.

“Den Helder heeft een prachtig recreatief gebied en een heel bijzondere geschiedenis. Ik vaar graag op de vletjes van De Stelling, zodat ik dat ook aan de bezoekers kan laten zien”, vertelt Koene. “Via Gemeentebelangen wil ik een stem zijn voor de jongeren en mij inzetten voor het behoud van het cultureel erfgoed en het stimuleren van de toerisme. Er moeten meer banen worden gecreëerd voor jongeren in Den Helder, zonder dat dit ten koste gaat van de reeds bestaande banen. Daarnaast vind ik dat jongeren en jonge gezinnen een kans moeten krijgen om zich hier te vestigen en woonachtig te blijven. Alleen op die manier kunnen we de krimp van onze gemeente en de vergrijzing tegengaan of zelfs helemaal doen stoppen.”

Binnenkort wordt de definitieve kandidatenlijst van Gemeentebelangen openbaar gemaakt, zo belooft lijsttrekker Geurt Visser.

3 REACTIES

  1. Leuk! Nog veel succes gewenst, jongeren zijn wel hard nodig in de Helderse politiek! Ik ga wel op haar stemmen denk ik.

  2. Een goede motivatie voor de keuze van deze jonge vrouw, o.a. toerisme, cultuur en banen voor jongeren. Ik wens Geurt met deze kandidate en natuurlijk met zijn gehele team alle succes…

Comments are closed.