Stadspartij wil zebrapad bij Kroonpassage

12

Den Helder – Even veilig de Beatrixstraat oversteken ter hoogte van de Kroonpassage of vishandel Boon? Zie het maar te doen, manoeuvrerend tussen al de daar geparkeerde tweewielers. Een schier onmogelijke opdracht voor velen, zeker zij die gebruik maken van een booster. De Stadspartij pleit daarom voor zebrapaden op deze plekken.

“Wellicht is het u ook al eens opgevallen als u op zaterdag de weekmarkt op de Beatrixstraat bezoekt. Of misschien toen u tijdens de zomer een van de druk bezochte Juttersmarkten bezocht”, zo schrijft raadslid Marcel Karhof aan het college. “Op de Beatrixstraat ter hoogte van vishandel Boon en de ingang van de Kroonpassage wordt het oversteken ernstig belemmerd door de daar consequent gestalde fietsen, scooters, brommers en soms motoren. Deze belemmeren in ernstige mate de doorgang. Niet alleen van de voetgangers, maar ook zeer zeker van hen die minder mobiel zijn en een booster gebruiken.”

Volgens Karhof heeft hij ook van meerdere ondernemers op de markt gehoord dat ze zich hier behoorlijk aan ergeren. “Dit kan zo niet langer!”, aldus Karhof. Het voorstel is hier een zebrapad te maken, zodat voetgangers veilig kunnen oversteken én het voor alle anderen duidelijk is dat je hier dus niet je fiets stalt. Het verzoek aan het college is om hier serieus naar te kijken en actie te ondernemen om de binnenstad veiliger te maken.

12 REACTIES

 1. In de Beatrixstraat is het sowieso uitkijken. Bij de Blokker is een zebrapad, maar weinig verkeer stopt voor voetgangers. En dan de voetgangers die de straat oversteken zonder te kijken daar waar geen zebrapad is. Of auto’s die parkeren in het middenstuk. En dan mogen er trouwens ook wel eens meer en betere fietsenrekken komen.

 2. Verplaats de Mac Donald naar de werf en de overlast verminderd meteen. Geen rondhangende drugsverkopende jeugd.Geen fietsers die je van de sokken rijden. Geen overlast tegen de omwonende.etc

 3. Is wel iets voor te zeggen natuurlijk, maar wat mij is opgevallen is de stagnatie die er ontstaan is, doordat iemand heeft verzonnen om 2 zebrapaden neer te leggen binnen een afstand van 25 meter bij het station. En eigenlijk moet je die aan de bushaltezijde ook meerekenen….dus dan hebben we er 3 in een bereik van 50 meter.

  Heeft de persoon die dat verzonnen heeft, soms aandelen in verf ofzo?

  • Die zebrapaden lagen daar ook al voor de her-inrichting. Ze zijn gewoon teruggekomen.
   Er heeft nooit iemand bezwaar tegen gemaakt?

 4. Pak het probleem bij de bron aan; creëer een fatsoenlijke ruimte waar fietsen gestald kunnen worden.
  Ik persoonlijk vind ze hier namelijk keurig staan; ze staan niet voor gevels van winkels, ze belemmeren niet de doorgang op het voetpad links en rechts van de Beatrixstraat.

 5. Aan beide zijden van de Beatrixstraat fietsenrekken plaatsen en de Beatrixstraat zelf winkel-wandelgebied maken tijdens winkelopening. Zou dat een oplossing zijn? Bevoorrading voor 10.00 uur. Moeten de werkzaamheden tussen Sluisdijkgarage en ING natuurlijk wel klaar zijn en er moet gehandhaafd worden. In de wegen achter de Beatrixstraat is dan parkeergelegenheid voor auto’s en fietsers. Meer zebrapaden geven schijnveiligheid. Kijk maar naar de huidige situatie. Heeft de binnenstad ook meteen een vriendelijker en positiever karakter.

 6. De Stadspartij is gespecialiseerd in zebrapaden. Eventueel maken zij het zebrapad zelf, zoals destijds op de Weststraat. Meer moet u niet van ze verwachten. Zebrapaden gaat nog net, lekker zwart/wit. Verder heb ik geen klachten over de verkeerssituatie in de binnenstad. Prima geregeld en als je goede ogen hebt, gebruik die dan ook en los niet alles op met borden, paden, lichten, voorschriften, regels en al helemaal geen protocollen.

 7. Een toiletwinkel zoals 2theloo zou ook een aanwinst zijn. Nu V&D dicht is is er een tekort aan openbare toiletten, zeker tijdens de zomer met Juttersmarkt etc… Er staat genoeg winkelruimte leeg dus dit moet snel gerealiseerd kunnen worden.

  • Helemaal mee eens. Denk dat het ontbreken van openbare toiletgelegenheden een hoop mensen er van weerhoudt om naar de stad te gaan. Volgens mij is die van de HEMA de enige nog?

  • Henk, dit is geen zaak voor de politie. Hier zou een ondernemer in moeten springen.
   Maar ik ben het met je eens; het aanbod van openbare toiletruimte (ook voor minder valide) is op het niveau van een ontwikkelingsland.

 8. Dat zou ik normaal gesproken ook zeggen Bodelo. Maar als je het winkelgebied aantrekkelijk wil houden dan moet je nadenken over het tekort aan openbare toiletten. Of je die door een ondernemer laat uitbaten zoals 2theloo of dat de gemeente zelf het initiatief zou nemen dat is minder belangrijk. Lokale partijen kunnen aangeven dat ze meer toiletgelegenheden willen en net als met het stationsplein dat met een sneltreinvaart realiseren.

Comments are closed.