Storm in Den Helder: NL Alert voor hele regio (update 2)

6

Den Helder – De storm heeft donderdag in Den Helder vooralsnog slechts voor lichte overlast gezorgd. Toch kwam er rond 11.20 uur wel een NL Alert voor geheel Noord-Holland Noord.

Op dat moment waren er al wel de nodige meldingen van stormschade, de veerdienst naar Texel moest even worden stilgelegd en zelfs het treinverkeer werd stopgezet, maar verder nog geen grote ongemakken.

De Teso besloot rond half elf de overtochten tussen Den Helder en Texel even stil te leggen vanwege de wind en het hoge water. Dat was om half twaalf weer opgeheven. De NS besloot het treinverkeer in het hele land stil te leggen, dus uiteraard ook van en naar Den Helder. Verder kwamen er gedurende de dag meldingen van stormschade uit onder meer de Celebesstraat, Polderweg, Doorzwin en de Molengracht. Vanuit Julianadorp kwam de melding dat de zakken met plastic afval in de sloot waren gewaaid.

NL Alert
Rond 11.20 uur werd een NL Alert uitgegeven: “Blijf tot nader order binnen”, was de belangrijkste mededeling. Om half een kwam deze waarschuwing weer te vervallen, toen de storm wat leek af te nemen.

Bezorgers van DHL kregen de opdracht van hun werkgever te stoppen met bezorgen, omdat het te gevaarlijk is op de weg. Het kan dus zijn dat uw pakketje vandaag niet of later komt. Op de N9 ter hoogte van Julianadorp kantelde een aanhanger achter een vrachtwagen.

6 REACTIES

  1. Ik zie wel heel veel schuttingen omliggen hier in de buurt (Julianadorp). Denk dat de schade na de storm pas goed zichtbaar zal zijn. De meeste mensen blijven nu toch binnen…

  2. Laat ik vandaag nou een pakje via DHL hebben ontvangen. 30 minuten later als verwacht, maar toch, het was er. Wat mij betreft mag iedereen binnenblijven met deze stormen.

Comments are closed.