Storm: dakbedekking ziekenhuis heeft het moeilijk, ijsbaan gesloten

10

Den Helder – De storm raast over Den Helder, maar gelukkig met nog niet al teveel problemen. Wel was het voor de Teso nodig te besluiten de veerdienst tussen Den Helder en Texel tijdelijk uit de vaart te halen. Dat heeft de Teso woensdagochtend laten weten. Rond half twee werd de dienstregeling weer hervat, zij het nog met wat vertraging.

Verder zijn er nog niet veel meldingen over stormschade of overlast door de storm. Volgens het KNMI kan het bij ons vandaag tot windkracht 10 komen. Voor de regio is code Oranje afgevaardigd.

IJsbaan
De ijsbaan in de Beatrixstraat is ook gesloten. Vanwege de storm er is een kabel losgeraakt en die wordt zo spoedig mogelijk weer vastgemaakt door de leverancier. De ploeg van De Boer Tenten is onderweg naar Den Helder. Als de storm in de middag afneemt en de kabel weer is vastgemaakt, gaat de ijsbaan weer open. Update: ijsbaan blijft de rest van de dag gesloten.

Inmiddels komen er steeds meer meldingen van stormschade, onder meer al uit de Reigerstraat en de Linieweg. Ook zijn er al wat takken los- en afvalbakken omgewaaid.

Update: dak ziekenhuis
Bij het ziekenhuis zorgde de storm halverwege de middag voor problemen met de dakbedekking boven de operatiekamers, die dreigde los te raken. De operaties zijn afgelast en de brandweer is ter plaatse. Het binnenterrein is afgezet.

Heeft u informatie of foto’s over stormschade in Den Helder, Julianadorp of Huisduinen? Laat het ons weten! Mail het naar info@denhelderactueel.nl of meld het via onze Facebookpagina.

10 REACTIES

  1. Begrijp niet…… omdat er iets op het dak loslaat van het ziekenhuis dat operaties worden stopgezet/niet worden uitgevoerd

    • Nog niet zolang geleden, was alles nog Gemini. En toen lag de zorg ook aan de gebouwen ?

  2. Een dak kan beter stormbestendig zijn. De weervoorspellingen voor 2018 hebben het over zware stormen in dit komende najaar.

    • dankzij de regering met Rutte voorop met het door de “marktwerking” totaal verziekte zorg kan en mag het allemaal niets meer kosten en heeft ongetwijfeld de goedkoopste (buitenlandse?) aannemer het dak mogen leggen, we weten allemaal dat goedkoop duurkoop is en de ellende volgt meestal snel, maar we blijven massaal op Rutte stemmen, maak je borst maar nat (de OK is het al…… )

Comments are closed.