Tour de Lasalle neemt afscheid van Kampanje

3

Den Helder – Na vele jaren van verbondenheid komt dit jaar een einde aan de samenwerking tussen Tour de Lasalle en schouwburg De Kampanje. De Tour maakt niet langer gebruik van de Stadshal als permanence, maar verhuist naar gebouw 66.

“De Kampanje had een sponsorcontract tot en met 2017 en dat is vorig jaar in goed overleg al gehalveerd”, vertelt Tourvoorzitter Wim Erkelens Cooke. “Ze hebben er echter wel voor gezorgd dat Willemsoord BV betrokken raakte bij de wielerronde en toen voor dit jaar besloten werd afscheid van elkaar te nemen, bracht Willemsoord met gebouw 66 de oplossing.”

De Tour betaalde de afgelopen jaren aan de schouwburg een veelvoud van het bedrag dat via sponsoring door het theater binnenkwam. Dat was vorig jaar al minder en de ronde krijgt voor dit jaar ook minder evenementensubsidie van de gemeente. Daarom is besloten te vertrekken uit de Stadshal. “Vanaf dit jaar zitten we dus met alle renners en organisatie in gebouw 66. Een prima locatie die ons bovendien minder kost. Een aantal dingen zullen we zelf moeten gaan regelen, zoals de catering voor vrijwilligers en deelnemers, maar dat komt goed. De afsluitende maaltijd blijft in elk geval behouden.”

Presentatie
Er veranderen dit jaar nog meer dingen, want de presentatieavond verhuist naar alle waarschijnlijkheid naar Zevenskoop. “En als we die houden doen we het dichter op de Tour zelf. Vorig jaar was het erg vroeg en toen bleek veel gewoon nog niet bekend en konden we dus eigenlijk weinig melden.”

Aan de etappes zelf is ook wat gesleuteld, zo is de openingsrit op Texel ingekort. “Minder in het bos, waardoor het een rondje van 10,4 kilometer wordt in plaats van 12,5. Voordeel is dat we hierdoor een extra rondje kunnen fietsen, waardoor het publiek de renners vaker langs ziet komen”, aldus Erkelens Cooke. De vrijdag start ook niet meer bij Fort Erfprins. “Om eerlijk te zijn zien we daar de toegevoegde waarde niet echt meer van. We beginnen nu op vrijdag met een neutrale start vanaf Willemsoord en de echte start is dan ter hoogte van het ziekenhuis. De finish is net als voorgaande jaren op de Jan Verfailleweg.”

Tijdrit
De zaterdag wordt een lange dag, door het toevoegen van een tijdrit voor zowel dames als heren. “We beginnen al om half tien met de omloop voor de dames, daarna volgt de tijdrit voor de heren, dan voor de dames en daarna komt de omloop voor A- en B-klassement. Dat klassement wordt na de vrijdag opgemaakt.” De tijdrit heeft een lengte van 4,6 kilometer en start bij het ‘Molenplein’. Vandaaruit via twee klimmetjes naar Fort Kijkduin.

De kritiek op de slotetappe heeft de organisatie zich aangetrokken. “We kregen veel te horen dat het wel een heel simpel rondje was, dus daar hebben we iets aan gedaan. In plaats van dat de renners vanaf de Timorlaan direct rechtsaf de Javastraat op gaan, rijden ze nu via de Prins Willem Alexandersingel en Celebesstraat naar de Javastraat.”

Geen bolletjestrui
De bolletjes trui is geschrapt en in plaats daarvan komt de geel-rode trui voor de beste renner uit de regio. “Het klimklassement werd over een dag opgemaakt, dus wat stelde dat echt voor? Met de nieuwe trui komt er een prijs voor de best geklasseerde uit de Kop van Noord-Holland.”

De Tour de Lasalle wordt dit jaar verreden van 7 tot en met 10 juni.

3 REACTIES

  1. oeps! Dat is een tegenvaller voor de Kampanje en die kunnen zij zeker niet gebruiken.

  2. Tja …., voor meer subsidie moet je eigenlijk Stichting ‘Tour de Kampanje’ heten, het fourneren van subsidies is dan niet zo’n toer meer. 😉

  3. Als ze dan ook zorgen voor verstaanbaar commentaar tijdens de ritten op de zondag, komt het helemaal goed.

Comments are closed.