DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Werkplaats Bugatti wil naar Willemsoord

Den Helder – Als het aan de Partij van de Arbeid en de Stadspartij ligt wordt gebouw 72 op Willemsoord binnenkort eindelijk eens ingevuld. En wel met een restauratiewerkplaats inclusief showroom voor zeer unieke en exclusieve classic cars, zoals Bugatti’s.

Er wordt al jaren, zeven jaar om precies te zijn, gesproken over deze invulling, maar nu moet het allemaal maar eens concreet worden gemaakt. Daarom komen beide fracties maandag tijdens de gemeenteraad met een motie waarin het college wordt opgeroepen per omgaand alles in het werk te stellen om vestiging van de bedoelde restauratiewerkplaats, inclusief showroom en bedrijfswoning, in het eerste halfjaar van 2018 mogelijk te maken.

Wonen in het pand is nodig in verband met de beveiliging, stellen de fracties. Een dergelijke invulling van gebouw 72 zal Den Helder ‘op de kaart’ zetten. De ondernemer die dit wil realiseren heeft aangegeven geen problemen te hebben met de eventuele overlast vanuit het havengebied, van welke aard dan ook, en wil op voorhand al afstand doen van mogelijke claims hierin. Het bedrijf wil bovendien schoolklassen laten kennismaken met de techniek, om zo de jeugd en hun ouders te enthousiasmeren, waardoor de beroepskeuze voor techniek kan worden bevorderd.

De vestiging van dit bedrijf heeft volgens Stadspartij en PvdA een enorme meerwaarde voor Willemsoord en Den Helder in het bijzonder en kan zorgen voor extra toeristen. Het bedrijf wil ook periodiek rondleidingen organiseren voor belangstellende inwoners uit Den Helder, om zo een inkijk te kunnen geven in de wereld van deze exclusieve Classic cars.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

26 reacties

 1. eschotman

  Geweldig Nieuws. Dit is pas Den Helder op de Kaart zetten want hier hebben wij echt goud mee in onze handen. Doen zou ik zo zeggen en schrijven en dit is ook nog eens goed voor de werkgelegenheid in onze woonplaats.

    1. RB

     denk dat deze mannen helemaal niet zitten te wachten op al deze publiciteit en liever blijven op de plek waar ze al jaren lekker rustig zitten…….

     1. RB

      hij was geïnteresseerd een jaar of 6 geleden, maar dat is toen afgeblazen mede door de enorme verbouwingskosten die hij zelf mocht ophoesten, zal me niets verbazen als de PvdA en de Stadspartij nu weer sinterklaas gaan spelen met onze centen en iets aan gaan bieden

     2. Bodelo

      Dat van de eerdere interesse in relatie tot de verbouwingskosten wist ik niet RB. Ik ben wel enigszins verbaasd omdat hij op de Nieuweweg toch ook tonnen heeft geïnvesteerd.
      Maar hij geeft zelf aan rondleidingen voor scholen te willen geven.

  1. Fred

   De opmerking, wij hebben hier goud in onze handen met betrekking tot Willemsoord, heb ik meer gehoord. Tot nu toe, is dat goud niet meer dan een verlieslijdend blok lood gebleken,dat met allerlij kunstgrepen in leven gehouden moet worden.

 2. Sjaak

  eSchotman,

  Er staat alleen dat het college wordt opgeroepen om een dossier op te pakken dat al 7 jaar stil ligt. De Stadspartij heeft 4 jaar de tijd gehad om dit aan te kaarten maar omdat er nu verkiezingen aankomen wil men even goedkoop scoren. Waarom is die motie de afgelopen jaren niet ingediend? Denk je dat je nu een paar stemmen erbij krijgt?

 3. Juul

  Wonen noodzakelijk is onzin als je slaapt kan er van alles gebeuren door kwaad willende. Gewoon goed professioneel beveiligen.

  1. Fred

   Professioneel beveiligen???? Het terrein is met al die donkere onoverzichtelijkheid, niet goed te beveiligen. Men moet geen bedijf op dat terrein beginnen wat zulke kostbare restauraties doet. Vooral met de straks veel al bezopen bezoekers van de toekomstige horeabezoekers aldaar.

 4. Fred

  Het hele Willemsoord begint aardig op een bedrijventerrein te lijken. Wat is er over, dat er niet gewoond mag worden op het terrein? Of worden alle regels aan de kant geschoven om het zinkend schip in de zwarte cijfers te helpen?

 5. Judge X

  Hè-hè eindelijk een service en restauratiewerkplaats in de buurt voor al onze Bugatti’s.
  Het zal nog drukker worden op jaagpad N9 – N250 ‘onze gouden ader’.
  Uit heel het land komt men langs voor een services beurt en de noodzakelijke restauraties.

  Eindelijk op de kaart ! :
  Denkend aan Den Helder; zie ik stromen van Bugatti’s; traag langs het Nh Kanaal; door oneindig laagland gaan, ; gevolgd door ondenkbaar veel toeristen; die in files tot aan de einder staan.

 6. Kennneth

  Gewoon een goede zaak. En ja, ik begrijp dat er iemand permanent aanwezig dient te zijn. En het is een uitzondering. Gewoon doen!

 7. Henk

  Je moet wel nuchter blijven. Het klinkt alof de beoogde ondernemer zich opoffert. Zo is het natuurlijk niet. Als mensen de woorden “op de kaart zetten” gebruiken moet je extra opletten. Meestal gaat het dan veel gemeenschapsgeld kosten en worden belangrijke dingen zoals wonen, zorg en onderwijs voor de inwoners vergeten omdat men een tunnelvisie heeft: de heilige toerist in de watten leggen.

 8. Jans

  Henk het kost al heel veel geld voor de burger de volgende 850.ooo euro komt er ook aan willemsoord bv heeft geen stuiver te maken als het een bedrijf was geweest had het geen bestaan recht

 9. Juul

  Uitzonderingen zijn ook de watertoren, de Nollen en het postkantoor allemaal van die noodzakelijke bewoners ofwel probleem gevallen.

 10. strandloper

  Ed Schotman je hebt al goud. Niet in je handen maar aan je voeten. Klompjes goud, dus een klompenmakerij zou beter passen. Zeker bij de achterban van de Stadspartij en die van de PvdA. Of zitten daar veel Bugatti bezitters onder? De verkiezingswaanzin neemt absurde vormen aan.

 11. Hans

  er wordt gewoon een loods in gebruik gegeven. die loods is hermetisch gesloten en straalt niets uit.
  Dit speelde al een aantal jaar geleden en is om bovenstaande reden niet gehonoreerd.
  Maar Pruiksma blijft volharden.

 12. Glijn

  Aha daar was het addertje onder het gras.
  En dan nog effe 800.000 euro scoren volgende week voor de horeca op willemsoord .
  Gaat weer lekker daar.
  Bedankt Judge X

Reageren is niet meer mogelijk.