Zandzakken op dak van ziekenhuis (update)

3

Den Helder – Het is bijna carnaval en Ome Joop kwam ooit met de kraker “Zandzakken voor de deur”, maar de reden dat er donderdag zandzakken op het dak van het OK-complex van het ziekenhuis werden gelegd, had toch een geheel andere reden. Het is een tijdelijke oplossing om te voorkomen dat er water onder de dakbedekking komt, of deze echt loslaat.

De storm van woensdag trok de dakbedekking iets los, waardoor deze niet helemaal losliet, maar wel genoeg om deze te laten opbollen. “Als tijdelijke oplossing is besloten er zandzakken op te plaatsen, zodat de bedekking in elk geval op haar plaats blijft”, laat een woordvoerster van de Noordwest Ziekenhuisgroep weten. “Ook voorkomen we zo hopelijk dat er water onder komt, want er wordt de komende tijd nog wel wat regen verwacht.”

Met een kraan werden de zandzakken donderdag op het dak geplaatst. Een tijdelijke oplossing dus, maar wat de definitieve oplossing moet zijn, daar kan het ziekenhuis nog geen uitsluitsel over geven. “Daar wordt nog even over nagedacht.”

Update
Bericht van de NWZ: “De dakbedekking van ons operatiekamercomplex in Den Helder is voorlopig gerepareerd (vastgelegd). De situatie is gecontroleerd en veilig en stabiel bevonden. Deze noodvoorziening kan voorlopig zo blijven tot het moment van definitieve reparatie.”

“De situatie is hiermee veilig en dit betekent dat enkele operatiekamers vanaf 12:00 uur weer in gebruik zijn voor eventuele spoedzaken. Vanaf morgen, vrijdag 5 januari, zijn alle operatiekamers weer in gebruik. Het geplande OK-programma van vrijdag kan gewoon doorgaan. Oftewel: stond er voor u een operatie ingepland op vrijdag 5 januari? Dan gaat deze dus gewoon door.”

3 REACTIES

Comments are closed.