Zwemploeg MSV Zeemacht handhaaft zich in de subtop

0

Den Helder – Na een lange onderbreking werd dit weekend de tweede ronde van de KNZB Nationale Zwemcompetitie gezwommen. De kersverse promovendus MSV Zeemacht stond na de eerste ronde op een verrassende zevende plek van de landelijke B-klasse.

Dat dit geen toeval is bleek uit de tweede ronde, want Zeemacht handhaafde zich bij de top 10. Met het oog op de versterkte degradatie dit jaar (de onderste tien ploegen degraderen) biedt dit Zeemacht perspectief om zich te handhaven in de twee na hoogste divisie van Nederland.

Ook bij deze wedstrijden werden persoonlijke records gezwommen. Op de 100 meter vrije slag waren er persoonlijke records voor Collin Schouten, Jip Duursema en Mees Minneboo. Liam Boon zwom 5 seconden van zijn 100 meter schoolslag PR af. Liam Wesemann verbeterde zijn PR op de 200 meter vrij slag met maar liefst 9 seconden. Op de 200 meter rugslag zwom Marco van der Wulp 2 seconden van zijn PR af.

Verbetering
Bij de dames waren er flinke PR verbetering voor Raphaella Nelissen die 9 seconden van haar 200 meter rugslagtijd afhaalde. Op dezelfde afstand zwom Imme van Tatenhove 5 seconden van haar PR af. Emma Riemers haalde 4 seconden van haar 200 meter wisselslag besttijd af. Op dezelfde afstand verbeterde Malika Brink haar persoonlijk record met maar liefst 10 seconden.

Ook de minioren deden van zich spreken bij de 50 meter schoolslag en 100 meter rugslag met PRs voor Thijmen van Boheemen, Libhin Boon, Pascale Goed, Richella Hageman, Ceylin Heemskerk, Talitha Holtjer, Mike Kloth, Femke Paus en Lucas Schipper.