37 Namen op kandidatenlijst Stadspartij

15

Den Helder – De Stadspartij heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Op de lijst staan liefst 37 namen. De partij spreekt van “een mooie verdeling tussen man en vrouw en een goede mix in leeftijd, ervaring, functies en spreiding binnen de gemeente.”

Lijsttrekker Pieter Kos is uiterst tevreden met de kandidatenlijst die is vastgesteld door de ledenvergadering van de Stadspartij: “Ik heb ontzettend veel zin om mij met deze mooie groep mensen weer vier jaar in te zetten voor onze stad. Een lijst met hele verschillende mensen uit onze gemeente. De Stadspartij laat weer zien echt een volksbeweging te zijn. Met elkaar het beste voor de stad, zonder spelletjes en gekonkel. Gewoon doen wat je belooft en met inwoners in gesprek blijven. Want we doen het voor hun.”

De complete lijst:
1. Pieter Kos
2. Suzanne Wisgerhof
3. Harrie van Dongen
4. Erik Nuninga
5. Robert Klein
6. Dolf Salverda
7. Ed Schotman
8. Marcel Karhof
9. Paul Jansen
10. Jan Koorn
11. Ruud Wegman
12. Frank Loman
13. Dylan MacDonald
14. Nadine Gatowinas
15. Chris van Velsen
16. Martin Middel
17. Javid van Aarle
18. Karel Schmitz
19. Dennis van Schie
20. Angelique Schotman
21. Cees Raven
22. Marco de Ruiter
23. Astrid Kranenburg
24. Frits de Wit
25. Gerrit de Vries
26. Wanda Angevare
27. Uwe Smit
28. Nico van Delft
29. Heinz de Winter
30. Sjaak van der Bij
31. Marijke Rouss
32. Rob van Putten
33. Dieuwke Baalbergen
34. Willem Sloot
35. Esther van Leeuwen
36. Ad Riekwel
37. Peter Reenders

15 REACTIES

 1. Dat zijn er aardig wat met de handen in hun broekzak, en dat zal ook wel zo blijven. Als dit een afspiegeling is van den helder dan komen we dus weer nergens..

  • De lijst is niet zo indrukwekkend, als die er uit ziet. Het is een oude tactiek van de stadspartij om indrukwekkender voor de dag te komen als dat ze zijn. Vooral als je ziet , dat huidige raadsleden op een onverkiesbare plaats zijn gezet,( vertrouwen kwijt ?) tenzij zij met voorkeur stemmen worden gekozen. Voorts zie je echtparen op de lijst staan, het geen de onafhankelijkheid van beslissingen nemen en stemmen binnen de raad , van deze raadsleden vraagtekens op kunnen roepen. Ik zie ook namen op de lijst staan, van personen met een hele grote mond binnen bepaalde gelegenheden ,maar die nog geen deuk in een politiek pakje boter kunnen slaan. Kortom een qua aantal indrukwekkende lijst. Maar als je de stofkam er door haalt dan blijft er bitter weinig van over . Een partij die mijn stem zeker niet zal krijgen.

 2. Een lok fiets wordt gebruikt om fietsendieven te betrappen. Een lok koelkast(?) en lok auto idem dito. Zo kent elke stad zijn eigen manieren om bepaalde personen of instellingen te lokken. Zo ook de Helderse politiek die zowaar zijn eigen lok partij heeft. Die heet stadspartij, als lokmiddel ingezet door de landelijke partijen. Die zien hun electoraat slinken en dus wordt er gegrepen naar andere middelen. De stadspartij is een gewillig middel. Zodra de buit binnen is wordt hij netjes overgedragen aan de landelijke partijen.

 3. Succes ermee, ik geef het je te doen!

  Wel jammer dat Paul Jansen niet verder kon voor de PVV, begrijpelijk maar wel jammer.

  Shalom Paul!

  • Kijk dat bedoel ik nu . Een persoon die een andere religie aanhangt maar die niet kan uitdragen, kruipt terug naar zijn oude plek. Dat moet je binnen een partij niet willen hebben . { Voorbeeld , De Knijf )

 4. Het is geen gezelschap waar je de oorlog mee gaat winnen, zelfs niet met een potje jeu de boules. Het beste voor Den Helder is, dat de Stadspartij zichzelf opheft voor 21 maart. Zo houden ze nog de eer aan zichzelf, hoewel zij dom genoeg zijn om dat door de kiezers te laten doen.

  • Het is een noodsprong van de spdh. Door een overdreven grote lijst te produceren hopen ze op zoveel mogelijk stemmen van vrienden, familie en bekenden zodat ze toch één kiesdeler halen

 5. ‘Een mooie verdeling tussen man en vrouw’ merkt de partij zelf op; de eerste 13 kandidaten op de lijst laat 12 mannen en 1 vrouw zien, in de hele lijst van 37 kandidaten staan 8 vrouwen, het meest onderaan de lijst. Veel kraaiende hanen, weinig kippen!

 6. Wat heb je aan een lijsttrekker die als hij geen wethouder wordt Den Helder verlaat!!! Dat is pas kiezers bedrog. Hij zit daar dus voor zich zelf en niet voor Den Helder. Misschien een mooie stelling voor op Den Helder Actueel naar de lijsttrekkers: Als u geen wethouder wordt of blijft neemt u dan wel plaats in de gemeente raad??? Ben heel benieuwd ?

Comments are closed.