Behoorlijk Bestuur heeft 24 kandidaten en zet in op 6 zetels

91

Den Helder – Na de Stadspartij heeft vrijdag ook Behoorlijk Bestuur hun kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen openbaar gemaakt. Een lijst die zich volgens de partij “kenmerkt door zijn diversiteit. Van jong tot oud, man en vrouw en van verschillende komaf en daardoor een mooie afspiegeling van onze samenleving, maar bovenal een lijst gevuld met zeer betrokken inwoners van de stad.”

“Op de lijst staan kandidaten welke totaal geen eigen belang hebben bij hun deelname aan de verkiezingen. Enkel het belang van hun stad en haar inwoners staat centraal, daarbij liggen hun interesses over alle beleidsgebieden verspreid.” Behoorlijk Bestuur zet in op een zetelwinst van zeker zes zetels. “Dit is zeker mogelijk gezien de vele volgers op Sociale Media die ons reeds van veel bijval en input hebben voorzien”, aldus de partij.

Na lijsttrekker Michiel Wouters staan er hoog op de lijst (plek 2 en 4) twee vrouwen die hun sporen in het wijkgericht werken ruim hebben verdiend, namelijk voorzitter Wijkplatform Stad binnen de linie Sylvia hamerslag en wijkconciërge Netty Kolsteeg. Sylvia is bij velen waarschijnlijk ook bekend van de BuurtpreventieApp Den Helder en de evenementen op fort Dirksz Admiraal en Tuindorp, welke zij samen met Ron van Wamel (nr 5) organiseert. Ron is al geruime tijd raadscommissie lid van de partij en heeft als ‘sterkste man’ naamsbekendheid verkregen door onder meer een sportevenement te organiseren op de dijk.

De totale lijst telt 24 namen:

1. Michiel Wouters
2. Sylvia Hamerslag
3. Niels de Haan
4. Netty Kolsteeg
5. Ron v Wamel
6. Rinus v d Gaag
7. Joël v d Kraan
8. Wajed Iqbal
9. Wilbert v d Berg
10. Carla Brian
11. John Snip
12. Mike Pluijmers
13. Yvette Pasman
14. Sjoerd Oudijk
15. Jacques Bierens
16. Willem v d Belt
17. Pauline Veenendaal
18. Mike Hamerslag
19. Gerard Oukes
20. Ricardo v Beveren
21. Cor Bijpost
22. George Lafèbre
23. Gerard Simonse
24. Gerda v Gent-Kamperman

Meer info op behoorlijkbestuur.nl/kandidatenlijst

91 REACTIES

 1. Leuk! Hier zou ik eerder op stemmen dan op de Stadspartij! Van deze partij weten we tenminste zeker dat ze niet bij Koen Schuiling en de VVD brigade aan zullen sluiten om het partijkartel aan een meerderheid te helpen.

 2. ik heb wel eens te maken gehad met mevr. Kolsteeg maar als die in de raad straks net zo actief en productief is als in de dagelijkse werkzaamheden komt er de komende 4 jaar niets terecht van verandering en of verbetering in de gemeente…..

  • Ik ben bang , dat het werk wat Mevrouw Kolsteeg doet, in de weg gaat zitten met een eventueel raadslid maatschap. Persoonlijk zou ik niet in de raad actief willen zijn ,als ik mijn eigen baas moet controleren en eventueel terug zou moeten fluiten. Tenslotte , is de gemeenteraad de baas. en de gemeente is haar baas. Ik ken Netty als een zeer capabele vrouw die voor haar werkzaamheden staat, maar nogmaals ik ben bang dat dit gaat botsen.

   • Zij kan makkelijk haar baas controleren , als raadslid, aangezien ze medio dit jaar haar functie bij de gemeente beëindigd.

    • Kijk , en dat stond er niet bij . Als ik dat geweten had , had ik mijn reactie niet geplaatst. Ik wens Netty alle succes toe in de toekomst bij BB.

     • als ze dan tegen die tijd alleen maar in de raad zit kan ze misschien nakomen wat ze belooft, als ze meer hooi op de vork neemt is het net als voorheen, mooie praatjes maar alles vooruit schuiven en in 3-1/2 jaar tijd niets waar maken……

   • Volgens de Grondwet heeft IEDEREEN het recht om in de Gemeenteraad te worden gekozen. Focus nou eens op de echt verwerpelijke belangenverstrengeling in deze gemeente, die in strijd is met de integriteitscode politieke ambtsdragers: Lolke Kuipers die als wethouder onroerend goed ook particulier projectontwikkelaar is. Onroerend goed is ook nog eens de gevaarlijkste sector die er is….

    • Er zijn wel functies die niet verenigbaar zijn met het uitoefenen van het raadslidmaatschap. Dat lees ik op de site van de Nederlandse vereniging voor raadsleden.

  • Aye Aye, maar van heel BB hoef je niet veel te verwachten verantwoordelijkheid zitten ze helemaal niet op te wachten. Kijk maar in periode 2010-2014 op het eind.regenboor coalitie

   • Welke verantwoordelijkheid had BB moeten nemen in een coalitie die in het door u genoemde tijdvak niet bestond? Altijd grappig, anderen op hun vermeende fouten willen wijzen en zelf zo gigantisch de mist in gaan.

 3. Lekker he zo anoniem reageren.
  Het is een zeer goede lijst waarvan we zeker weten dat er iets grondig gaat veranderen in Den Helder.
  Mijn zegen hebben ze.

 4. Ik heb veel vertrouwen in Behoorlijk Bestuur onder leiding van Michiel Wouters.
  Met uw steun op 21 maart, kan Den Helder eindelijk eens behoorlijk, transparant en democratisch bestuurd worden.
  Ik zet BB hoog op de advieslijst.

 5. Mijnheer fluitketel, jammer anoniem!
  Het basisprogramma inclusief tijdelijke huisvesting is minder dan 9 miljoen.
  Alle extra’s en aanpassingen van het vastgestelde plan van eisen op verzoek van tegenstanders van het renoveren als zodanig vormen de extra kosten. Graag feiten helder voordat u wat stelt; dat is wel mijn uitgangspunt maar hier altijd een gebrek bij velen.

  • Onzin tegenstanders hebben geen extra eisen gesteld OR wel maar dat weet u natuurlijk , ARBO ook maar dat weet u ook. Verschuilen achter u eigen onkunde en arrogantie is wel het laatste wat ik had verwacht. Officier onwaardig.

  • Geachte heer Wouters, de uit te brengen stemmen op 21 maart 2018 zijn allen anoniem. Kan dat wel volgens u?

 6. Ondanks dat de partij mij te kennen heeft gegeven dat ik als verloren zoon niet meer welkom ben, hoop ik toch dat geheel Den Helder op Behoorlijk Bestuur stemt. Michiel doet uitstekend werk en dat is in Den Helder een prestatie.

 7. Flip, ik ben niet als gij. Vergelijkend waren onderzoek doet mij BB aanbevelen. Voor dat Old Boys gedoe ben ik nooit geschikt geweest. Vraag maar eens na!

 8. Op 14 februari komt de stemwijzer online en dan kunt U de inhoud testen van Uw favoriete lokale partij. Afdelingen van landelijke partijen daar stemmen we in Den Helder, Julianadorp en Huisduinen natuurlijk niet op. Alleen op Tjitske kan wel. De rest niet.

 9. Ik wil graag weten hoe behoorlijk bestuur denkt over NoordWest, onze zorg is niet zo best, ziekenhuisgroep en met name de kwaliteit van hun dienstverlening.

  • Daar gaat de politiek helemaal niet over. Wel over het wel of niet hebben van EEN ziekenhuis, maar niet over wat u vraagt. We willen allemaal een supermarkt , maar niemand maakt uit welk merk ham of koffie die moet gaan verkopen.

 10. Sylvia, welke rol kan de Helderse politiek gaan vervullen voor het behoudt van het ziekenhuis? Het is een private instelling en doet zaken met de NZA en de zorgverzekeraars, wat is de rol van uw partij? Of gaan we weer voor een gemeenteziekenhuis??

  • Zoals u waarschijnlijk weet heeft de raad hier zeer weinig tot geen invloed op, de lobby moet vooral komen uit het college, welke dit feitelijk te lang achterwege heeft gelaten en te laat in actie kwam. Naar geluiden uit de raad waaronder van BB is te lang niet geluisterd.

   Behoorlijk Bestuur blijft net als voorheen (u kan dit vinden op onze website waar een aparte tabblad over dit onderwerp staat) zich inzetten voor behoud van de geboortezorg en acute zorg in Den Helder.

    • Er is op dit forum meer belangstelling voor Behoorlijk Bestuur dan voor de Stadspartij en dat is volkomen terecht. Behoorlijk Bestuur heeft meer kans op bestuursverantwoordelijkheid dan de Stadspartij die niet meer weg te denken is als onderdeel van het partijkartel.

   • Precies zoals u al zegt, Den Helder heeft hier geen zeggenschap en totaal geen invloed op en lobby is een achterhaald woord, het gaat om geld in de grote mensen wereld.

 11. Ook bij BB wordt de lijst divers genoemd. Jong, oud, groot, klein, rood maar ook blond haar. En betrokken natuurlijk. Allemaal nietszeggend net als bij andere partijen. Belangrijker is, heeft u ook voor kwaliteit gezorgd?

 12. Hoe zit het nu eigenlijk met de geloofwaardigheid, hypocriete woorden en/of leugens van de politieke partijen. Zij hebben allen zoals gebruikelijk een geweldige lijst met kandidaten. In hun gezwollen taal hebben zij allen heel goed naar de inwoners geluisterd en daar hun programma op afgestemd. Zij staan midden in de samenleving en weten precies wat er leeft. Fluck you, fluck you. Niet voor en niet na de verkiezingen wordt er geluisterd naar de inwoners. Het zijn loze kreten. Als er maar iets van waar was, zouden de dames en heren van de politieke partijen hier op DHA bijvoorbeeld kunnen lezen en reageren, weerleggen, beantwoorden of uitleggen. Op zeer sporadische wijze kom je weleens een dergelijke reactie tegen waarbij de inwoner/reageerder slechts azijn kan verwachten. “Lekker anoniem, wij hebben een geweldige lijst”. Hooguit dat, meer kun je niet verwachten van de volksvertegenwoordigers. Ik sluit bij dat tranendal mevrouw Biersteker natuurlijk uit.
  Voor alle overige flucking gemeentebestuurders: Fluck you!

  • U gebruikt nogal wat kracht termen meneer, Hypocriet?Leugens?….wanneer u zich zou verdiepen in onze partij en onze kandidaten zou u kunnen zien dat uw woorden niet over ons gaan. Ikzelf ben voorzitter van het wijkplatform welke van buurt en bewonersbelangen verenigingen is. Ik zet mij al jaren in voor inspraak aan de voorkant en echte burgerparticipatie.

   Ik heb in de afgelopen 5 jaren slechts enkele raadsleden als vaste gast in het Wijkplatform zien aanschuiven.
   (waaronder idd Mevrouw Biersteker, maar ook mevrouw Dol en mevrouw van Driesten zijn nagenoeg altijd aanwezig)
   Afgelopen donderdag liep ik mee in de wijkschouw in Oud den Helder ik was ‘verbaasd’ dat ik in éne 5 politieke lieden erbij zag staan die ik met uitzondering van 1 nog nooit in de wijk heb gezien.

   campagne voeren doe je niet 1 maand voor de verkiezingen, maar dat doe je 4 jaar lang.

   • Het is wel belangrijk mevr Sylvia Hamerslag dat u even de namen van de politieke partijen noemt die nu plotseling wel ,,belangstelling ” toonden,dan weet ik zeker dat ik daar niet op ga stemmen.
    Doet u het even,de namen noemen?

   • Mevrouw Hamerslag is het niet zo dat het wijkplatform voor de wijk is. i.p.v. een politiek platform voor politieke partijen.

    • Ja dat klopt Stefan, echter behoor je als raadslid je rol als volks vertegenwoordiger uit te voeren dus dien je wel je snuit in de buurten en wijken te laten zien en aan te horen wat er speelt in de samenleving.
     Gelukkig is ons wijkplatform niet “allergisch” voor politieke gasten en input zolang het maar geen politieke arena wordt want daar hebben zij de raadzaal voor.
     over het algemeen zijn zij er puur als toehoorder.

     Als betrokken inwoner van je stad, is de stap vanuit het vereniging en vrijwilligers leven naar de politiek vaak een logische.

   • Een nummer twee op een kandidatenlijst van een politieke partij moet toch minstens goed en begrijpend kunnen lezen en ook nog eens goed Nederlands kunnen schrijven. De nogal wat krachttermen (wel aan elkaar schrijven mevrouw Hamerslag) zijn er slechts twee en zijn zoals u ongetwijfeld zal weten, gebruikt om mijn ontevredenheid te uiten over de wijze waarop partijen functioneren en welke woorden zij daarbij gebruiken.
    U beantwoordt hier geen enkele vraag en geeft geen enkele uitleg. Uw reacties beperken zich tot het op de eigen borst kloppen. Het “ik” komt wat al te veel voor in uw reactie en dan vraag ik mij af, of het algemeen belang nog wel aandacht krijgt.

    • Mag ik uw naam weten Strandloper?…. erg netjes vind ik uw reacties niet, met uw citaat “overige flucking gemeentebestuurders: Fluck you!’…. ik denk dat mevrouw Biersteker het hierin wel met mij eens zal zijn.
     en een hoog IK gehalte…. wat heeft u voor uw naaste samenleving gedaan?… ik (ja daar heb je um weer) heb een lange lijst van vrijwilligerswerk op mijn naam staan. maar wie bent u?…die zo hoog van de toren denkt te mogen blazen en azijn mag lopen spugen.

     • Op het gooien met modder ga ik niet reageren mevrouw Hamerslag. De heer Wouters zal het met mij eens zijn.

  • Ik heb die foto gezien, en ook de personen die u bedoeld. Het viel mij ook op dat deze personen Oud Den Helder zonder route beschrijving wisten te vinden. Merendeel leden van een partij die zijn ziel en zaligheid verkocht heeft aan de coalitie.

  • Dit heet afschuifsysteem mevr Hamerslag.Ik heb het NHD niet meer dus kan ik ook geen foto bekijken,geeft u dan op zijn minst een link naar die foto.
   Of kan de geachte reageerder de heer Fred mij WEL de namen noemen omdat u dit uit hoofde van uw functie niet kan of mag doen?

    • In dit geval , nagelt u niks aan de schandpaal. De bewuste personen ,inclusief uzelf staan voluit herkenbaar op deze foto. Dus u zegt niets dat niet mag of kan. Foto NHD Vrijdag Anton. drie raadsleden herkenbaar ( althans voor mij ) en twee nog te verkiezen kandidaat raadsleden staan er op . Niks geheimzinnigs aan hoor. Maar ik begrijp , dat Mevrouw Hamerslag hier niet aan wil , dus dan laat ik het ook maar.

 13. Wat is nu precies de mening van Behoorlijk Bestuur over Zeestad ?
  Mooi artikel hierover van Chris Aalberts (Post Online) en op dit moment te lezen op de site van het Rob Scholte Museum.

   • Aanvullend en voor een beter historisch besef bij dit artikel, gaat het hier dus in ieder geval over de gemeenteraden vanaf 1982 tot aan 2010.
    In deze periode van 24 jaar was de macht óók in handen van VVD, PvdA, CDA en D66, ze hadden toen gemiddeld 24 van de 31 zetels in handen en waren onderling aan het bakkeleien, want van lokale partijen met een zetel was toen nauwelijks sprake.

  • Als u de afgelopen jaren Behoorlijk Bestuur in de commissies en de raad heeft gevolgd had u het standpunt van deze partij kunnen weten.Bij einde contract GEEN vervolg voor Zeestad.

    • Beste Judge X, inderdaad geen vervolg voor Zeestad. Waar Sylvia Hamerslag op doelde is, als je het contract van Zeestad beëindigd moet je de nog lopende en te realiseren opdrachten ergens anders onder brengen. Bijvoorbeeld de gemeente Den Helder.

 14. Ik werd er net op geattendeerd door iemand die schijnbaar wist waar hij het over had dat degene die hier anoniem reageren veelal raadsleden zijn welke nu zitting nemen in de gemeenteraad waaronder meneer Fluitketel (D66)

  Erg jammer dit, ik had graag gebruik gemaakt van dit mooie forum om iid vragen direct te kunnen beantwoorden. Echter de reacties van sommige (opvallend genoeg de anonieme) vind ik zo beneden peil en dan nu het gegeven dat dit lieden zijn van andere partijen zal ik voortaan hier niet meer aan deelnemen

  Er zou eigenlijk een protocol moeten worden opgesteld, dat je niet anoniem kan reageren en met bepaalde gedragsregels (helaas)

  nu zal ik gerust door bepaalde lieden de stront emmer over mij heen krijgen door dit zo te stellen. Echter hoeven degene enkel zichzelf maar in de spiegel te kijken. Jullie verpesten op deze manier een mooi forum

  • Dit is BB onwaardig Sylvia Hamerslag. U weet schijnbaar niet waar BB voor staat en gaat op geruchten af zonder deze te controleren. Hoop dat de Hr Wouters u hier op aanspreekt.
   Voor mij gaat u van 2 naar 24.
   Flipfluitketel zal misschien D66 aanhangen maar is geen raadslid met deze kennis

 15. In plaats dat jij je hierdoor geroepen voelt niet meer te willen deelnemen aan dit forum, had je deze “wetenschap” beter voor jezelf kunnen houden en deze uit te spelen tegen Flip.

  • Sorry ik ben niet van dit soort spelletjes. Net als de partij waar ik voor sta ben ik transparant open en eerlijk.. Ik ga hier mijn tijd niet aan verdoen daar heb ik het veel te druk om iets te betekenen voor onze mooie stad voor. Wat een ander doet is aan hen, maar dit is niks voor mij

   • Ja, u heeft het erg druk met uzelf mevrouw Hamerslag. U heeft zich laten kennen als een ongeleid projectiel. Dat is iets dat ik de heer Wouters niet toewens. BB zal van uw optreden de wrange vruchten gaan plukken en zal haar droom van zes zetels direct kunnen vergeten. Alweer moet ik een lokale partij van mijn lijstje schrappen. Na de Stadspartij, Gemeentebelangen en Sociaal Lokaal die allen door handelingen en uitspraken hebben bewezen niet geschikt te zijn voor het openbaar bestuur, kan ik daar nu BB aan toevoegen.

   • Niet zo slim van mevrouw Hamerslag, om zonder kennis van dit forum en de regels (heeft u de spelregels wel gelezen) hier als een blind paard om zich heen te gaan trappen.
    Hopelijk blijft de schade voor Behoorlijk Bestuur beperkt, want ik gun Michiel Wouters eigenlijk wel een paar extra zetels.

    • Jullie reacties zeggen niets over mij als persoon en kwaliteiten, maar des te meer over jullie, ….. zolang er op dit forum op deze manier met elkaar wordt gegaan zal ik nergens meer op reageren. … ik wens jullie het allerbeste toe

     • Mevrouw Hamerslag gaat helemaal niet over, ‘wat onze reacties over mevr. Hamerslag zeggen’.
      Mevrouw hamerslag gaat ook niet over de spelregels van DHA betreffende dit forum en dus begint er ook twijfel te rijzen over de kwaliteiten mevr. Hamerslag.
      Niet zo slim dus van mevr. Hamerslag.

     • maar, na meerdere malen gemeld te hebben niet meer te reageren, blijf je ondertussen wel fanatiek reageren 🙂

     • Wel jammer . U had hier de mogelijkheid om de kiezers te informeren en eventueel al of niet ,met ze in discussie te gaan. U laat zich wel heel makkelijk indeze in een hoek drukken en uit het veld slaan op dit forum. Niet heel erg slim van uw kant . Nogmaals , jammer dat u de discussie op deze manier uit de weg gaat, er was/is een hoop te winnen , maar ook te verliezen op dit forum. En nu al blijkt u voor het verliezen te hebben gekozen. Zoals ik al aanhaalde , niet erg slim van u . Jammer.

     • Sylvia Hamerslag, je zal dus zeer waarschijnlijk anoniem terug keren. Ik werd er net op geattendeerd door iemand die schijnbaar wist waar hij het over had dat U zo betrokken bent dat U toch wilt reageren. Dat vind ik jammer. We gaan nl graag in discussie met raadsleden. Dat laatste(raadslid) heeft U bij mij tot nul gereduceerd. Het ga U goed bij Uw wijkwerken.

   • Dit had U eerder kunnen bedenken mv Hamerslag dit forum wordt alleen gebruikt om zich af te reageren op andersdenkenden en ongezouten kritiek te kunnen leveren op zaken waar ze geen invloed op kunnen uitoefenen ..Ik denk dat de meeste reaguurders te laf zijn om met echte naam te reageren

 16. Er zijn nogal wat meningen op dit onderwerp gegeven, en gelukkig kan en mag dit allemaal. Ik durf te stellen dat BB voor een transparante politiek is in Den Helder gebaseerd op burgerparticipatie. Efficiënt omgaan met financiële middelen, belastinggeld van onze inwoners ,is een van de speerpunten.Een evaluatie van gemeenschappelijke regelingen een belangrijk onderwerp(o.a. Zeestad) Een paar punten waar BB zich voor zal inzetten.

Comments are closed.