Belijning stationsgebied aangebracht

3

Den Helder – Het duurde langer dan gepland, maar daar zijn ze dan: de speciale blindengeleidelijnen (ribbeltegels) in het heringerichte stationsgebied.

Afgelopen zomer constateerden de lokale afdeling van GroenLinks en de NVBS (Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden) verbijsterd dat deze in de nieuwe uitvoering niet aangelegd waren. Gelukkig liet Zeestad weten dat de tegels in het najaar van 2017 alsnog gelegd zouden worden. Dat werd later, omdat de tegels niet geleverd konden worden.

Maar nu is het dan toch eindelijk zover. De tegels zijn geplaatst en zo is het gebied ook voor de visueel gehandicapte medemens toegankelijk geworden.

3 REACTIES

    • Goed gezien George ! Inderdaad rare tegels. Nu snap ik waarom die niet geleverd konden worden. Gewoon streepjes met de “banketbakkers roomspuit ” op de straatstenen aangebracht. Maar goed de slecht zienden onder ons zijn er mee geholpen. Maar tegels !! nee.

Comments are closed.