Bestuur JVC stapt op wegens verschil van inzicht

0

Julianadorp – Op de voorzitter na is het voltallige bestuur van JVC donderdagavond opgestapt. De vijf verschillen officieel van inzicht over “de koers die JVC moet varen”, wat officieus betekent dat er gewoon geen vertrouwen meer is in voorzitter Maarten van Leenen.

De opgestapte bestuursleden zijn Tom Hagenaars, Kees Visser, Ageja Mahieu, Gwenda Nielen en Irma Post. Berichten op internet, die verre van lovend zijn voor de voorzitter, waren maanden geleden aanleiding voor de bestuursleden om eens te vragen wat er nu precies aan de hand was. Van Leenen kwam elke keer met een iets ander verhaal. Het was een van de druppels die uiteindelijk leidde tot de extra ledenvergadering van donderdagavond, waar de overige bestuursleden dus aangaven op te stappen.

Verder bleek de voorzitter een solist, hij nam regelmatig op eigen houtje beslissingen. Ook dat werd niet altijd door de rest van het bestuur gewaardeerd. Hij zorgde overigens wel voor een nieuwe sponsor, voor verbouwingen en deed nog veel meer toezeggingen aan de club en wekte veel verwachtingen bij bestuur en vrijwilligers. Veel daarvan werden niet waargemaakt, het bleef bij toezeggingen. “Hij heeft een enorme ambitie uitgesproken en dat mag natuurlijk ook best, maar er is weinig waargemaakt”, aldus een van de opgestapte bestuursleden.

“We hebben zeker drie maanden lang intern discussie gehad. We hebben geprobeerd zaken duidelijk te krijgen, hem de kans gegeven uitleg te geven, maar dat gebeurde niet. Er is nu gewoon onvoldoende vertrouwen om verder te gaan.” Formeel is er dus sprake van een verschil van inzicht. “We maken nu ruimte om hem de kans te geven het op zijn eigen manier te doen, want dat wil hij graag. We hopen allemaal dat het lukt, want het belang van de club staat nog steeds voorop.” Bij die club ziet de ene helft Van Leenen nog steeds als redder, de andere helft ziet slechts iemand die zijn beloften niet waarmaakt.