Boetes voor overtredingen horeca

0

Den Helder – De gemeente heeft afgelopen maand elf horecacontroles uitgevoerd. Hierbij zijn een aantal overtredingen geconstateerd waarbij er twee boetes zijn uitgedeeld.

Zo was er in zes gevallen geen geldige leeftijdsaanduiding aanwezig. In vijf zaken kon men niet de geldige vergunning tonen. In drie gevallen bleek er geen bevoegde leidinggevende aanwezig en in een ander geval bleek er personeel jonger dan 16 jaar te werken in de horeca. Daarnaast was in twee horecabedrijven een nooduitgang geblokkeerd door obstakels.

In een horecabedrijf bleken twee medewerksters in de bediening te werken die jonger waren dan 16 jaar. Dit is volgens de Drank- en Horecawet ten strengste verboden. In een ander bedrijf bleek voor de tweede keer binnen een jaar de leidinggevende afwezig die toeziet op verantwoorde alcoholverstrekking. Beide bedrijven kregen een bestuurlijke boete die kan oplopen tot 1360 euro. Bij een volgende overtreding kan de boete worden verdubbeld of in het ergste geval (tijdelijk) sluiting van de bedrijven volgen.