Brand in woning Weststraat (update 2)

0

Den Helder – Kort voor 16.00 uur is dinsdagmiddag brand ontdekt in een woning aan de Weststraat, zo meldt de Veiligheidsregio. De brandweer was snel ter plaatse. Omstander Willem Koning zag de rook al onder het dak vandaan komen.

De brand werd al snel opgeschaald naar een middelbrand. De Weststraat werd afgezet voor het verkeer. De brand, die vermoedelijk begon in de schoorsteen, zorgde voor veel schade. De brandweer moest het dak openbreken om te zorgen dat de voornamelijk smeulende brand definitief uit was. De verzekeringsmaatschappij zal kijken of de woning nog bewoonbaar is.

Om 16.15 uur gaf de brandweer het sein Brand Meester. De brandweer doet nog een naverkenning bij de woning en de naastgelegen woningen. Stichting Salvage is aanrijdend om schade op te nemen en vervangende woonruimte te regelen.

Foto’s via Willem Koning, Pieter Kos en Inter Visual Studio / GLOCALmedia.