Breien voor een beter klimaat

6

Den Helder – Tijdens de warme truiendag is het de bedoeling dat de kachel een graadje lager gaat en je met een lekkere warme trui het toch aangenaam kan hebben. Goed voor het milieu en de portemonnee! Bij de Helderse Vallei kwamen verschillende dames samen om met elkaar te breien. De warme trui bleek niet echt nodig, het zonnetje dat zich af en toe liet zien verwarmde de bezoekersruimte zo aangenaam dat dikke wollen kleding niet echt nodig was.

Anita en Yvonne, beide werkzaam bij de Helderse Vallei, werden ook gegrepen door het breien tijdens de warme truiendag. Achter de balie even de breinaalden ter hand om een lekker warme trui voor de vogelhuisjes te maken. Yvonne was al een hele week niet buiten geweest door de griep en ging nu even lekker naar de Helderse Vallei. Bij de beestjes van de kinderboerderij kijken en tot haar verbazing werd zij gevraagd om tijdens de warme truiendag mee te breien. Spontaan schoof ze aan en vertelt dat zij bewust thuis een lekker Fleecevest heeft, waardoor ze de kachel een graadje lager kan zetten.

Favoriete stukje
De dochter van Dubravka is vrijwilliger bij de Helders Vallei en toen die haar moeder meevroeg voor de warme truiendag had ze daar gelijk wel zin in. En gezellig zitten ze met z’n allen aan de tafel te breien. De Helderse Vallei is met het bos, de duinen en het strand haar favoriete stukje Den Helder waar zij echt van kan genieten.

Het CDA kwam ook nog even langs om appelgebak te brengen, speciaal voor de breiende dames. Harmen Krul, lijsttrekker van het CDA, is lovend: “Een beter klimaat begint bij jezelf. Onze inwoners laten zien dat ze dit belangrijk vinden. Het CDA vindt dat ook. De duurzaamheidsambities zijn gigantisch en alleen samen kunnen we ze waarmaken””, sprak Krul al helemaal in zijn rol als lijsttrekker voor de komende verkiezingen.

Anita maakt gelijk van de gelegenheid gebruik om de politicus te strikken: “Vorig jaar deed een grote groep senioren uit een verzorgingshuis mee. Helaas waren er dit jaar te weinig vrijwilligers.” Krul voelde de hint goed aan en zegt met volle overtuiging zijn medewerking toe om volgend jaar een team vrijwilligers op de been te helpen. “Naast duurzaamheid is aandacht voor senioren evenzo belangrijk.”

6 REACTIES

  1. Ik ben een aantal jaar flink verslaafd geweest aan breien maar uiteindelijk tóch de draad weer opgepakt.

  2. Ik hou in de winter dagelijks warme truien dag. Als dan de jaarlijkse afrekening komt (ik betaal verwarmingskosten vooruit) nou, daar kan ik wel mee op vakantie hoor…

Comments are closed.