Brons en plaatsing voor NK voor Owen Smit

1

Den Helder – Owen Smit (15 jaar en bruine band en lid van het Helderse Dun Hong) is er in geslaagd om bij de districtskampioenschappen judo voor dames en heren onder 18 jaar en in zijn gewichtsklasse -73 kg. brons te behalen.

Deze werden zondag 18 februari georganiseerd door de Judo Bond Nederland District Noord-Holland in de sporthal Beverwijk. Hiermee heeft hij zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen, die op 10 maart in Tilburg worden gehouden in Topsporthal T-Kwadraat in Tilburg.

In zijn gewichtsklasse -73 kg hadden 17 judoka’s uit heel Noord-Holland ingeschreven. En gezien zijn leeftijd, hij was nog geen oudstejaars, waren de verwachtingen door coach Freek Libosan vooraf niet al te hoog gespannen. Na een snelle start in de openingsronde tegen Felix Spruyt uit Amsterdam, met een ippon door een beenworp al na 23 seconden, stond hij in de tweede ronde tegenover Kevin van der Hulst van aarts Sport uit Lisse. Dit ging al wat moeizamer maar ook nu scoorde hij ippon met een ashi-guruma.

Tactisch
In de halve finale tegen Jelle van der Werff van Judo Yushi uit Hoofddorp ging het echter mis. Een aanval met een o-uchi-gari wilde Owen Smit overnemen, maar kwam eerst op zijn rug dus een ippon tegen. De strijd om het brons was belangrijk, want dat betekende plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen onder 18 jaar. Dit werd een tactische partij, waarbij Smit zijn tegenstander (Mujo Kurtanovic van Kenamju uit Haarlem) wist te verleiden tot negatie en defensief judo, wat deze judoka drie shido’s opleverde en dus de volle winst voor Smit.

1 REACTIE

  1. gefeliciteerd Owen! Mooi resultaat en mooie uitdaging op het NK. Succes alvast.

Comments are closed.