Carnaval van start in kolkend Bastion Pierre

9

Den Helder – Het carnaval in Den Helder is zaterdagavond officieel van start gegaan. Direct na de officiële opening van het carnavalsfeest door Prins Jan de Eerste van carnavalsvereniging de Krabbetukkers werd in het tot Bastion Pierre omgebouwde sportcentrum Quelderduyn de polonaise ingezet.

Burgemeester Koen Schuiling, bijgestaan door de wethouders Van der Paard en Krijns en enkele gemeenteraadsleden, overhandigde in een kolkende Troonzaal van Bastion Pierre de sleutel van de stad aan Prins Jan. Na de overhandiging van de Stadssleutel opende de prins het carnaval, daarmee drie dagen de scepter zwaaiend boven Waaienburg.

De feestvierders van carnavalsvereniging De Krabbetukkers hebben zich een heel weekend lang het sportcentrum Quelderduyn toegeëigend en omgetoverd tot Bastion Pierre. Vandaag, zondag 11 februari, domineren de allerkleinsten het feestpaleis. Vanaf 14.00 uur gaan de deuren open. Ze kunnen vanaf 14.30 uur meedoen allerlei kinderspelen in twee verschillende zalen. Er is ook een optreden van clown Dombo, dansgroepen van een viertal basisscholen treden op en Reinier en Margit presenteren de carnavalsshow op het hoofdpodium.

Smit
Zangeres Monique Smit zal tijdens het kindercarnaval een optreden verzorgen. Het is niet voor de eerste keer dat Monique te gast is van de Krabbetukkers. Al tweemaal eerder heeft zij zeer succesvol mogen optreden in de Troonzaal voor vele honderden kinderen. Voor de ouders en grootouders is er in de Waaienburger disco een optreden van de band Jack and friends. Een kaartje voor het kindercarnaval kost € 5,- (vanaf 2 jaar). Ouders, opa’s en oma’s hebben deze zondag gratis toegang.

9 REACTIES

 1. Koen Schuiling #VVD himself bij openingsceremonie van #carnaval in #DenHelder, dan weet je dat er binnenkort #GR2018 is.. tip voor Schuiling; gewoon dichterbij het volk staan, dan hoef je geen stemmen te winnen!

  Trees van de Paard #PvdA reed onlangs met de taxi. De chauffeur dacht dat het een #VVD wethouder was, gezien haar overkomen. Ik heb chauffeur uit de droom geholpen: zij is van de #PVDA
  Ook heb ik tegen die chauffeur gezegd dat Trees van de Paard #PvdA arrogant is en als zij mijn curriculum vitae zou lezen dat zij terstond een minder waardigheidscomplex krijgt!

  • Sinds wanneer is een burgemeester partij tijdens gemeenteraadsverkiezingen? Bij mijn weten wordt hij sinds jaar en dag door de Kroon benoemd. U en ik hebben daarover niets te zeggen. Of denkt u dat hij op pad is voor de plaatselijke fractie van de VVD?
   Dat Van der Paard een typische PvdA-regent is, met alle arrogantie van dien, geloof ik overigens graag. Die sociaal-democraten hebben nooit willen deugen: ze doen alsof ze het volk willen verheffen, maar uiteindelijk is zelfverheffing het voornaamste doel……

 2. Lolke Kuipers Kees Visser en Pieter Kos zijn ook extreem arrogant. Dat maak je zelden mee.

 3. Volgens mij overhandigd onze Burgemeester al decennia lang de sleutel van de stad aan de prins van de Krabbetukkers. Dit heeft dus niets met de verkiezingen te maken.

 4. Schuiling is niet elk jaar van de partij , de laatste keer was in 2014 ook vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen … Toen stuurde Pia mij een foto waarop zij de stropdas van Schuiling in de plooi bracht ….

  • o,ja Pia, Die kennen we nog wel de D66 dramster die de palen van het nieuwe stadhuis al op de grond getekend had, samen met die ander drammer De Hulk. Langs de zij deur afgegaan.

 5. Na 21 maart gaan wij carnaval vieren en wordt het huidige bestuur van VVD CDA D66 PvdA en bijwagen stadspartij de gemeente uit gereden. In een mooie wagen, dat wel.

Comments are closed.