College stopt aanbesteding stadhuis definitief, verhuizing naar Rabobank gaat door

29

Den Helder – De gemeente heeft de aanbesteding voor de renovatie van het stadhuis definitief stopgezet, er wordt niet gegund aan ingeschreven bedrijven. Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad. Tegelijkertijd wordt de verhuizing naar de Rabobank voortgezet.

“Op 21 februari 2018 bent u geïnformeerd over de aanbestedingsresultaten renovatie stadhuis. Deze zouden leiden tot een financiële overschrijding ten opzichte van het door u beschikbaar gestelde uitvoeringskrediet. Het huidige perspectief in het vervolg van het proces is een volksraadpleging. Daarom is besloten de aanbesteding tussentijds te beëindigen en niet tot gunnen over te gaan.”

“Door de slechte onderhoudssituatie van het huidige stadhuis achten wij het niet verantwoord om ons personeel nog langer dan nodig onder deze omstandigheden te laten werken. Vanuit de verantwoordelijkheid een gezonde en veilige werkomgeving te garanderen is het proces van de tijdelijke huisvesting in het ‘Rabobank gebouw’ aan de Verkeerstorenweg voortgezet, in afwachting van een definitief besluit.”

De ondernemingsraad is overigens tegen de verhuizing. De OR had het college net gevraagd de verhuizing te annuleren. Dit onder meer vanwege het feit dat er niet voldoende plek is voor alle ambtenaren, zodat met flexplekken moet worden gewerkt. Ook zouden meer ambtenaren vaker thuis moeten werken. Het college negeert de wens van de OR dus.

29 REACTIES

 1. Kijk eindelijke een wijs besluit, nu een paar service loketten in de wijken en je bent helemaal klaar voor de toekomst.

  • Dhu, de kans is gering,…… ruim 9 jaar overheids geld is nu verdampt. Dat is van u de bejaarden en de jongeren, en de splinter partijtjes mogen uitleggen waarom de divere groepen moeten fietsen, lopen ( sommige met een rolator ), niet gaat hem lukken voor het grootste deel van de inwoners. Duzz ja, het is wijs, maar ook oliedom ge-kozen. ( met mooi weer heeft u een mooie wandelroute gezien de bus halte staat hij de kooy, bejaarden en doven moeten voorzichtig zijn, want naar het ” centrum ” is de halte tegen de kanaal zijde ). Enne, iedereen krijgt vermoedelijk een plaatsje in het gebouw,………. !

  • Dat zijn ze van plan ook denk ik .. Waarom , denk je dat er alles op alles gezet wordt om Scholte daar weg te krijgen ? De afdeling smerige spelletjes van de Gemeente weet daar wel weg mee .

  • Omdat niet iedereen een auto heeft, Juul. En omdat het ook niet altijd windstil, zonnig weer is. Dus vanuit het centrum op de fiets naar het Kooijpunt in de regen om bijvoorbeeld je paspoort te verlengen is wel wat onhandig denk ik.
   Dan hebben we nog de ouderen die al helemaal niet weten hoe ze er moeten komen. Loketten in de wijk is wel het minste. Misschien één dag per week, per wijk met wat ruimere openingstijden voor de werkende onder ons, moet genoeg zijn. Wijkcentra of buurthuizen lijken me daar geschikt voor. Of/en een goede busverbinding lijkt mij ook geen overbodige luxe. Ik neem aan dat er ook ambtenaren zijn die geen auto hebben.

 2. Dus het college wil de verhuizing doorzetten omdat de situatie aan de Bijlweg te slecht zou zijn, terwijl de OR juist vraagt om de verhuizing af te blazen. Dit heeft wel een heel erg hoog ‘lekker puh’ gehalte, het college krijgt zijn zin niet dus gaan ze gewoon iedereen klemzetten. Wat hopen ze hier mee te bereiken? Dat burgers uit pure frustratie om de slechte bereikbaarheid maar instemmen met nieuwbouw?

  • Voor de inwoners een frontoffice in de diverse wijken inwoners blij. De OR geen klimaatplafonds voorzitter kan opstappen.

  • Je ziet nu duidelijk ,wat zij de hele tijd al doen , Saboteren en Traineren. En hier moet je vertrouwen in hebben !! Bah, stelletje bagger.

 3. Was het ook niet de OR , die met allerlei exstra wensen (Eisen) kwam voor de renovatie.De OR heeft het schip doen zinken.

 4. Mooie oplossing! Gewoon daar blijven totdat het nieuwe stadhuis in oude V&D klaar is. Parkeergarage en fietsenstalling in de kelder maken. Pizzaplein op oude plek Kampanje en de koffieshops in oude postkantoor.

 5. Gaat het college ook een(tijdelijke) busdienst regelen voor die mensen welke niet in het bezit van een auto zijn?
  Laat de gemeenteraad daar snel op inhaken,raadsleden ATTENTIE ! Of heb ik iets gemist aangaande een buslijn?
  WIE DURF TE REAGEREN?
  Raadsleden bedoel ik dus,uiteraard ook ,,normale” reargeerders .

   • En ?? Niet iedereen doet dat in tien minuten. Er zijn altijd mensen die afhankelijk zijn van openbaar of ander vervoer.. De bus naar Hoorn ? Hoe vaak komt die daar langs ?

 6. 1 ding is zeker ….. het getuigd van LEF van huidige college B&W of is het hebzucht a la kleuter niveau .. “Wij willen onze zin van nieuwbouw doordrukken… ik vrees het laatste en of het optie 1 of 2 is … een beetje dom om dat voor de verkiezingen te doen ..

 7. Het College van B&W van Den Helder is totaal van de pot gerukt. De ambtenaren vinden het bezwaarlijk om te vertrekken naar RABO-gebouw. Zij vinden het klaarblijkelijk op de Bijlweg minder ongezond en onveilig dan het college ons wil doen geloven. Iedere groep of ieder individu denkt al heel lang “slimmer” te zijn dan de ander. Gevolg: decennia lang is er niets van de grond gekomen behalve dan de gepeperde facturen die de burgers mochten betalen. Bedankt van-de-pot-gerukten! Ga eens een andere hobby zoeken maar dan wel op eigen kosten.

  • Een ander verhaaltje. Vroeg of laat ontkom je er niet aan dat Den Helder gaat (moet) fuseren met andere Gemeenten. Waar zullen de ambtenaren dan gehuisvest moeten worden? Gemeentehuis buiten Den Helder? Andere Gemeenten hebben dan ook inspraak en wensen en zit Den Helder dan met een nieuw Gemeentehuis dat geen centrumfunctie heeft.Het zou wenselijk zijn daar met nieuwverbouw op in te haken en misschien is het RABO (Ruimt Alle Boeren OP) dan wel een geschikte plek. Wie weet.

   • een groot deel ambtenaren komt al van buiten de gemeente dus die zullen dit alleen maar toejuichen, de rest “werkt thuis” dus die maakt het ook niet uit

 8. Dit gebeurt allemaal onder het ‘strategische’ leiderschap, van uw VVD-burgemeester Koen Schuiling geachte burger.
  Stem massaal, stem Lokaal !

 9. Zitten ze weer in een oud ( In hun ogen ) pand. Binnen no time zal dat weer aangepast moeten worden aan de tere zieltjes van de heren ambtenaren.

  • Ik ben geen ambtenaar maar vind wel dat een werknemer recht op goede werkplek heeft, in wat voor vorm dan ook.
   Als er dan aangepast moet worden dan is dat meer dan redelijk. Ergo. het hele probleem is ontstaan door onkunde van bestuurders die niet weten of kunnen beslissen over verbouw of nieuwbouw van een simpel Stadhuis.

 10. Misschien iets voor LOS TV om met eigen ogen (camera) te zien hoe het werkelijk is gesteld met “de slechte onderhoudssituatie van het huidige stadhuis” • Ben nl. wel benieuwd !

 11. Renoveren cq wegwerken van achterstallig onderhoud is de enige en beste oplossing.
  .
  Waarom zit woningstichting in een oud pand ?
  .
  Waarom zit de bieb in een oud pand ?
  .
  Waarom zit de kampanje in een oud pand ?
  .
  Vergeleken hierbij is de toendertijd betrokken luxe service flat Zuiderhorn nog een jong gebouw.

 12. En waarom werden die miljoenen kostende verbouwingen toen ook niet afgeblazen ? O ja , Doordrammen en geen inzicht willen geven toen er vragen gesteld werden.

Comments are closed.