DWOZ blikt terug op seniorendebat

3

Den Helder – De Week op Zaterdag blikt dit keer terug op het seniorendebat dat woensdag werd gehouden in de Vredeskerk. De lijsttrekkers van CDA, PvdA en Seniorenpartij schuiven aan.

Met Harmen Krul wordt verder ook gesproken over de jongerenraad en met Peter de Vrij over het niet aanmelden van Den Helder voor een proef met legale wietteelt. Voor het gesprek over de senioren komt ook Remco Duijnker langs.

Verder een gesprek met Arie ten Boekel en Marcel Oosterbeek over het Wijkplatform Julianadorp, Sylvia Hamerslag en Sjoerd Oudijk lichten de lijst en de speerpunten van Behoorlijk Bestuur toe en het programma is live in de binnenstad, bij de start van campagnes.

DWOZ komt van 10.00 tot 12.00 uur live uit Dorpshuis Julianadorp. Publiek is welkom, de toegang is gratis. Thuis luisteren kan via losdenhelder.nl, 105.6Mhz (FM), de LOS Apps, Tune In en via alle digitale aanbieders.

3 REACTIES

 1. Behoorlijk Bestuur heeft 24 kandidaten en zet in op 6 zetels
  Door: Redactie DHA Datum:2 feb 18 – 13:57(84) reacties

  Jacques Bierens
  3 februari 2018 at 14:40
  Als u de afgelopen jaren Behoorlijk Bestuur in de commissies en de raad heeft gevolgd had u het standpunt van deze partij kunnen weten.Bij einde contract GEEN vervolg voor Zeestad.

  Judge X
  In tegenstelling tot wat dhr. Bierens mij berichtte, zegt mevr. Hamerslag vandaag dat Behoorlijk Bestuur verder wil met Zeestad, maar met meer controle over Zeestad door de gemeenteraad.

  Het zou wel prettig zijn voor de kiezer om te weten hoe BB dit denkt te verwezenlijken, Zeestad CV/BV is namelijk als CV/BV opgezet om controle van de gemeenteraad op afstand te houden.
  Omdat dit een héél groot punt is voor de kiezer, zet ik BB lager op mijn advieslijst totdat Behoorlijk Bestuur hier duidelijkheid over geeft.
  Vertel maar eens wat op dit punt dan het plan is !

 2. Controle op Zeestad door de raad is onmogelijk. Het is zoals JudgeX zegt, Zeestad is opgericht om de bemoeienis van de raad uit te schakelen. Opheffen zoals dhr. Bierens zegt is het enige middel.

 3. Er wordt in Nederland streng toegezien op naleving van de wetten op veiligheid van etenswaren en dranken. Bij overtredingen worden hoge boetes opgelegd en massa’s voedingswaren worden teruggehaald en doorgedraaid, er wordt geen enkel risico genomen.
  Behalve daar waar het de gebruiker van cannabis producten betreft. De cannabisgebruiker wordt zo door de overheid gediscrimineerd: er is ten slotte geen toezicht op het gebruik van bestrijdingsmiddelen op deze verkochte waren. Oogluikend wordt toegestaan dat cannabisgebruikers jaar in jaar uit blootgesteld worden aan de risico’s en wetteloosheid die dit gedoogbeleid met zich meebrengt. Roekeloze en op winst beluste criminelen bespuiten de cannabis bij de eerste de beste bladluis met cocktails legale en illegale middelen in hoeveelheden waar men een hondsdolle olifant met gemak mee om zeep zou kunnen helpen.

  Er wordt geschermd met moeilijke verdragen waar Nederland aan vast zit internationaal en in EU verband waar het betreft de legalisatie van soft drugs, echter heeft een land als Portugal al tien jaar geleden op eigen houtje alle drugs tot heroïne aan toe gedecriminaliseerd, wat er toe geleid heeft dat het het enige land in de EU is waar het aantal verslaafden dalende is, een ook geen coffeeshop overlast hoeft te ondergaan!

  Het is de hoogste tijd dat ook hier het roer omgaat, om de gezondheid van onze veelal jonge cannabisgebruikers te beschermen, om Helderse kwekers een kans te geven hun talent in te zetten voor een gezond product, uit het criminele circuit te trekken, terwijl het ook nog de overheids kas spekt! Wat zou dat een mankracht en huis-sluitingen gaan schelen!

  Jammer dat de gemeente een kans laat liggen om door zelf te gaan verbouwen, de gebruiker van softdrugs te vrijwaren van het mogelijk inhaleren van stoffen zoals “Glyfosaat” , “Deltamethrin” , “Permethrin” etc. ect..

  Nog afgezien van de moeilijke verplaatsing van de huidige coffeeshops uit de Koningstraat, welke de gemeente nu ondervindt!

  Er zijn dan simpelweg geen coffeeshops meer nodig en mist het college hier dus een win-win situatie!

Comments are closed.