Echtpaar aangehouden na aanrijding onder invloed

1

Den Helder – De politie heeft donderdagavond een echtpaar aangehouden nadat rond 22.30 uur op de Schootenweg een aanrijding had plaatsgevonden. Een 49-jarige vrouw uit Den Helder kwam aanrijden en zag dat het verkeerslicht op groen stond. Zij reed door, maar zag kennelijk niet dat voor haar al een auto reed en optrok, omdat het licht net op groen was gegaan. Er ontstond een aanrijding.

De vrouw was onder invloed van alcohol. Zij blies later 845 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw was al eerder ongeldig verklaard en zij mocht dus geen auto besturen. Zij was hier op 3 januari ook al voor aangehouden.

De vrouw maakte ruzie met de persoon die zij had aangereden en wilde deze slaan. Dit lukte niet. De partner van de vrouw, een 49-jarige man uit Den Helder, kwam er ook bij en mishandelde de man alsnog. Ook hij is aangehouden. Omdat hij de mishandeling pleegde onder invloed van alcohol is van hem ook een blaastest afgenomen. Hij blies 560 ug/l. Wanneer iemand onder invloed van alcohol of drugs geweldsincidenten pleegt wordt deze zwaarder gestraft.

1 REACTIE

Comments are closed.