Excursie naar duizenden vogels op Balgzand

0

Den Helder – Landschap Noord-Holland neemt vogelliefhebbers zaterdag 24 februari mee naar het Kooyhoekschor op Balgzand. Daar is het altijd een enorme drukte, ook in de winter. Als de vloed op komt verlaten de vogels het wad om op de schorren uit te rusten. Dan zijn er soms spectaculair grote groepen vogels te zien.

Van soorten als kanoet en bonte strandloper vliegen er vaak duizenden rond. Het kan zijn dat een klein deel al door de vorst weggetrokken is, maar er blijven altijd genoeg vogels over voor een grandioze ervaring. Ook voor beginnende vogelaars is dit een prachtige excursie.

Koffie en thee staan voor de deelnemer klaar in het informatiecentrum ‘t Kuitje. Tip van de boswachter: Neem een verrekijker mee, dan zie je zo veel meer! Tijd: 11.00 – 13.00 uur, vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Belangrijk: In samenspraak met de deelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor waar de meeste vogels zitten. Landschap Noord-Holland kan tot 25 fietsen uitlenen. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer.

Kosten: € 7, Beschermers € 4. Kinderen tot 12 jaar € 3, van Beschermers € 2. Aanmelden via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.