DHA-A leader
DHA-A leader

Gebakken spons gevonden in Julianadorp (update)

Julianadorp – Hondenbezitters opgelet: in de omgeving van de Zuidwal en de golfbaan in Julianadorp zijn deze week al drie stukken gebakken spons gevonden, zo meldt de gemeente. Die zijn vaak giftig en kunnen ernstige gevolgen hebben voor een hond, als het dier de spons opeet.

De wijkagent is op de hoogte en ook de handhavers van de gemeente letten de komende tijd extra op. Wie een stuk gebakken spons aantreft, wordt verzocht dit mee te nemen en weg te gooien, dan wel te melden aan de politie.

De gemeente komt terug op de waarschuwing:
Het blijkt niet te gaan om sponzen, maar om een andere substantie die niet giftig is. “Voor ons was de vondst aanleiding om de mensen te waarschuwen. Beter safe than sorry”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

3 reacties

  1. RB

    vind ik behoorlijk hufterig en hoop dat de boosdoener(s) snel een gepaste straf krijgen, de honden kunnen nergens iets aan doen maar zijn wel de dupe als ze zo iets opeten, als je problemen hebt met iets is het altijd te wijten aan de baasjes en die kun je er gewoon op aanspreken….

  2. Ramon

    Waarom geen foto van de spons? In oud Den Helder ging dit bericht vorig jaar ook rond, maar daar bleek de spons gewoon oud PUR schuim te zijn wat door de renovatie van de daken en de wind door de wijk was verspreid. Ondertussen kwamen de meest bizarre verhalen langs terwijl het gewoon berustte op een verkeerde determinatie van de gevonden ”spons”

Reageren is niet meer mogelijk.