Geslaagde 2e editie Buik en Baby Bazaar

0

Den Helder – Vorig jaar beleefde Den Helder de eerste editie van de Buik & Baby Bazaar. Het is een bazaar die in het teken staat van zwangerschap, geboorte en zorg voor vader, moeder en kind. De tweede editie van dit evenement was zondag in Hotel Den Helder.

“Als aanstaande ouders staat er nogal wat op je te wachten als de kleine er eenmaal is. Daarom is goede voorlichting heel belangrijk, je kunt maar beter op alles voorbereid zijn, is ook het idee achter deze Buik & Baby Bazaar”, zegt Els Coerver, de initiatiefneemster. Er waren diverse stands met standhouders die van alles te vertellen hadden over misschien wel één van de belangrijkste episodes in je leven.

De verloskundige, de kinderopvang, het geboortecentrum, zelfs de Rabobank was er met financiële adviezen. “Geboortezorg doe je samen, dat is het idee achter deze bazaar”, aldus Coerver. “In Den Helder is heel veel aanwezig op het gebied van zwangerschap, bevallen en wat daarna komt. Denk aan kraamhulp, begeleiding bij borstvoeding, de bevalling zelf, tot aan de kinderopvang aan toe. Dat hele brede scala aan hulp is hier verzameld op de Buik en Baby Bazaar.” Els werkt zelf in de kraamzorg en heeft al heel wat jonge gezinnen zien ontstaan.

Geen dag hetzelfde
Er verandert nogal wat als je er een kleintje bij hebt, is iedereen daar een beetje goed op voorbereid? “Een baby is er 24 uur per dag en ja, niet elke baby is hetzelfde. Je hebt rustige baby’s en baby’s die gewoon wat meer aandacht vragen. Een baby kun je niet uitzetten. Er zit geen knop op waarmee je kunt zeggen, nu even niet! En daar staan mensen niet altijd genoeg bij stil. Gelukkig wordt daar tegenwoordig veel voorlichting over gegeven, dus je kunt ook een hoop onverwachte zaken voor zijn.”

Claudia is van de Verloskundigenpraktijk Den Helder en de regio. Ze heeft een hele uitstalling staan op haar stand waarop je precies kunt zie hoe een baby in de buik groeit. “Het klinkt raar, maar we doen buiten de zwangerschapszorg ook het nodige aan anticonceptiezorg”, vertelt ze. “Maar het meest populair is momenteel om hier op de bazaar voor een kleine bijdrage een pretecho te laten maken.”

Op de Buik en Baby Bazaar was het heerlijk druk. Organisatrice Els Coerver is er erg blij mee en liet weten dat er volgend jaar weer een Buik en Baby Bazaar is!