GGD start actie 30 dagen gezonder

0

Den Helder – GGD Hollands Noorden daagt inwoners uit om in maart mee te doen met de actie ‘30 dagen gezonder’. Dat kan zijn 30 dagen zonder alcohol, complimenten geven, geen suiker in de koffie of thee, minder op sociale media of een andere uitdaging. Iedereen weet zelf precies wat hij kan doen of laten om zich gezonder te voelen en de GGD helpt vol te houden. Op de website 30dagengezonder.nl staan diverse ideeën.

In januari hebben veel mensen goede voornemens. Helaas stranden deze al snel. Daarom start GGD Hollands Noorden een nieuwe campagne: 30 dagen gezonder. Gezonder, concreet, haalbaar en een goede start van de lente! Aanmelden kan tot 1 maart via www.30dagengezonder.nl. Wie zich aanmeldt, ontvangt tijdens de actie tips en adviezen om het vol te houden. De eerste 250 mensen die zich aanmelden in Noord-Holland Noord krijgen een extra attentie in een startpakket. Meedoen kan ook met een groep.

Gezonder leven is veel meer dan ‘goed eten’ of ‘vaker bewegen’. Denk bijvoorbeeld aan complimenten geven, stress vermijden, op tijd naar bed gaan, of in de avond de telefoon uitzetten. Uitdagingen aangaan kan individueel of in een groep. Door samen een uitdaging aan te gaan, houd je elkaar scherp. Meld je jezelf met een schoolklas aan, kies er dan voor om elke dag water te drinken op school. Ga met het gezin de hele maand samen ontbijten of ga met collega’s samen sporten of besluit om na acht uur ’s avonds geen werkmail meer te lezen.

Over de actie
Het doel van de actie ‘30 dagen gezonder’ is gewoontegedrag te doorbreken of een gezondere gewoonte aan te leren. De actie stimuleert mensen op een positieve manier een uitdaging met zichzelf aan te gaan. Deze actie is opgezet met vier GGD’en in de provincies Noord-Holland en Flevoland.