Den Helder Suns verliest van ZZ Leiden

0

Den Helder – Zorg en Zekerheid Leiden heeft het in Den Helder niet echt moeilijk gehad. Na een aarzelende start liep Zorg en Zekerheid Leiden al voor rust ver weg van Den Helder Suns: 26-44. In de tweede helft werd het verschil even 30 punten, maar aan het einde was het 68-84.

Beide teams verschenen niet compleet aan de start. Bij de Suns ontbraken Tjoe de Paula en Nick Thran die op de training tegen een teamgenoot is opgeknald en derhalve uitgeschakeld is. Bij Zorg en Zekerheid Leiden liep Mohamed Kherrazi wel warm, maar zijn enkelblessure opgelopen tegen Forward Lease Rotterdam speelt hem nog te veel parten.

Vlak na de start van de wedstrijd werd duidelijk dat de Suns het ook moesten stellen zonder Tom Koopman. De forward begon op de bank, maar gaf al snel aan niet te kunnen spelen. Hoewel Zorg en Zekerheid Leiden via vijf punten van Worthy de Jong en een score van Vette een bliksemstart kende (2-7), kwamen de Suns snel terug in de wedstrijd. Back-to-back driepunters van Boyd van der Vuurst de Vries en Lavonte Dority zorgden voor een 8-7 tussenstand.

Balverlies
Den Helder kon dit echter niet lang volhouden. De ploeg van Peter van Noord grossierde in balverlies, waar Zorg en Zekerheid Leiden meteen van profiteerde. In de laatste anderhalve minuut van het eerste kwart sloeg de Leidse ploeg haar slag. Vooral Worthy de Jong (14 punten in het eerste kwart) deed zich gelden: driepunter, dunk, steal en nog een score in de laatste minuut zorgden voor een 16-25 ruststand.

Boyd van der Vuurst de Vries en Alex Laurent openden het tweede kwart met een driepunter, maar bij 22-28 stokte de Helderse inhaalrace. Vier punten van Carrington Love en een driepunter van Floris Versteeg gaven de Leidse formatie een voorsprong van 13 punten. Na een block van Alexandru Olah (34 blocks voor rust) gooide Love een alley-oop pass naar De Jon die hard dunkte voor 22-37. Van Noord greep begrijpelijkerwijs naar de time-out.

Slordig
Die had in zoverre succes dat Zorg en Zekerheid Leiden slordiger begon te spelen. Een derde driepunter van Van der Vuurst de Vries betekende 26-39, maar de laatste vijf punten voor de pauze waren via een driepunter van Jessey Voorn en een lay-up van Marijn Ververs voor Zorg en Zekerheid Leiden: 26-44. De tweede helft opende met een dunk van Worthy de Jong. Via enkele scores van Quinterian McConico bleef Den Helder op een puntje of twintig volgen. Bij Zorg en Zekerheid Leiden vuurde Sergio de Randamie twee rake driepunters af. Na drie kwarten was het 45-69.

In het vierde kwart zette Zorg en Zekerheid Leiden nog even aan. Via scores van Voorn en Ververs werd het verschil enkele minuten voor tijd op dertig punten gezet: 52-82. Voor de Leidse ploeg was het daarna klaar. De bank werd ingezet. Den Helder Suns profiteerde hiervan en wist het verschil via Niels van Veen en Neill Lugtenburg te beperken tot 68-84.

Door: Martin Hoekstra, foto’s: DHFOTO.