IJsbaan Julianadorp woensdag open voor de jeugd

0

Julianadorp – De ijsbaan in Julianadorp gaat woensdag open. Nog niet voor iedereen, maar wel voor de jeugdleden tot 16 jaar. Wie nog geen lid is, kan dit ter plekke (in het baanhuis) worden. De ijsbaan is vanaf 10.00 uur open.

In Den Helder kan nog niet worden geschaatst, maar uitsluiten dat het woensdag helemaal niet kan doet de ijsclub nog niet. “Veiligheid voor alles”, zegt Joop van Schie. “Afgelopen nacht is er maar 1 centimeter bijgekomen en dus is het ijs nog te dun. Het goede nieuws is dat het nu bewolkt is en de zon dus geen negatieve invloed heeft.” De ijsmeesters kijken woensdagochtend opnieuw naar de dikte van het ijs en wellicht dat het toch lukt een deel van de baan te openen. “Maar we kunnen nu even niets anders dan afwachten.”