IJsbaan ligt er weer klaar voor

0

Julianadorp – De winter was lang nergens te bekennen, maar nu komt hij er toch echt aan. Althans, als we de deskundigen mogen geloven. Fikse nachtvorst en vanaf maandag met een beetje mazzel komt de temperatuur ook overdag niet meer boven nul. Dat was schrikken dus in het dorp, toen via de webcam van de ijsclub te zien was dat er helemaal geen water op het veld lag!

Gelukkig kwam na 1 opmerking hierover via Facebook al snel het aangename woord dat de pompen inmiddels alweer waren aangezet, het veld zou dus langzaam weer onderlopen met water. En ja hoor, dinsdag aan het einde van de middag was van het groen al vrijwel niets meer te zien en woensdagochtend was de oude, vertrouwde ijsbaan weer te zien. Na een nacht vorst zelfs al dichtgevroren.

Schaatsen kan echter nog niet, “nog een paar dagen vriezen”, laat Danny Rensmaag van de IJsclub Julianadorp weten. Dat gaat in elk geval gebeuren. Uiteraard maken ze zich ook bij de ijsbaan in Den Helder op voor een mooie schaatsperiode. Mogelijke domper op de feestvreugde: na het weekeinde kan het zomaar een paar dagen gaan sneeuwen.