Koopovereenkomst postkantoor getekend, levering voor 1 juni 2019

20

Den Helder – De koopovereenkomst voor het voormalig postkantoor is inmiddels ondertekend. Dat meldt de gemeente in reactie op het spoed-appèl dat donderdag diende bij het Gerechtshof. De rechter doet 13 maart uitspraak, terwijl in de oorspronkelijke overeenkomst met Tuin was afgesproken dat de aannemer af kon zien van de koop als het gebouw niet per 1 maart leeg kon worden opgeleverd.

Ondanks die ontbindende factor is nu toch al de koopovereenkomst getekend. In het stuk staat dat de gemeente zich dient in te spannen om het pand leeg op te leveren. De beoogde leverdatum was 1 maart 2018, maar mocht dat niet lukken, dan is de koper met de gemeente overeengekomen dat de transportdatum tot uiterlijk 1 juni 2019 kan worden uitgesteld.

Het feit dat er een getekende overeenkomst is, met inspanningsverplichting, was in het spoed-appèl een van de argumenten van de gemeente dat er wel degelijk sprake is van een spoedeisend belang. De rechter besliste eerder dat Scholte niet zomaar uit het pand kon worden gezet, omdat mogelijk sprake is van een huurovereenkomst. Daar was de gemeente het niet mee eens en vandaar dat de zaak naar het Hof ging. Dat komt op 13 maart dus met een definitieve uitspraak op de vraag of Scholte in het gebouw mag blijven.

20 REACTIES

 1. Weg met dit college van VVD D66 CDA PvdA en Stadspartij dus op 21 maart. Dan komt alles goed. Helpen jullie mee door op een van de andere partijen te stemmen?

 2. Van spoedeisend belang kan alleen sprake zijn als de gemeente het pand voor zichzelf nodig heeft, bijvoorbeeld – ik zeg maar iets geks – om er een gemeentehuis in te vestigen.
  Verkoop aan derden om van het pand af te komen valt niet onder spoedeisend belang, zeker niet wanneer er een partij is die zich op huurrechten kan beroepen en ook nog eens het eerste recht van koop heeft.
  Deze acties van het dagelijks bestuur van B&W, gaat steeds ten koste van gemeenschapsgeld.

 3. Het museum is met instemming van B&W tot stand gekomen, bovendien woont Scholte met toestemming van de gemeente in het pand. Desondanks eisen ze in kort geding, dat de mega collectie en het hele gezin Scholte BINNEN 48 UUR op straat worden gezet. Juridisch is de zaak complex geworden, maar aan dit simpele feit -de nodeloze onmenselijke 48 uur in de eis- kun je al zien, dat Den Helder bestuurd wordt door wraakzuchtige en totaal onbetrouwbare lieden die niets op hebben met de gemeenschap en alleen worden aangestuurd door hun mega ego’s.

 4. Nu maken ze het de rechter wel heel makkelijk. Uitspraak met opzegtermijn van 1 jaar, dan haal je 1 juni 2019 makkelijk. Smerig spelletje!

  • Vraagje aan TUIN. Werkt u hier met hart en ziel voor volle 100% aan mee of toont u ook nog wat coulance en begrip of gaat het u ook maar alleen om geld en macht. (Het laatste is overigens het meest verschrikkelijke in de wereld.) Wat heeft u voor de stad over?

 5. Het geld dat Tuyn hier ingestoken heeft, zal hij ook niet in zijn nachtkastje hebben liggen. Hij zal ook verplichtingen moeten aangaan bij een financiele instantie. En die wacht echt niet af of dat geld in de tuin van Tuyn gaat groeien voor dat hij dat met de rente appels terug kan betalen.

  • Tuyn heeft er m.i. nog nauwelijks geld/tijd in gestoken, hij heeft een financier en Woning Stichting staat garant.
   Geld gaat er vooralsnog nog niet over tafel, want de gemeente kan voorlopig nog niet leveren.
   Wordt vervolgd 13 maart en daarna eerst 21 maart …. 🙂

   • Nee dat klopt Judge; het maken van een offerte, het maken van plannen (tekeningen) en het financiële plan optuigen kost niets ………..
    Vanaf het moment dat je besluit serieus op het postkantoor in te schrijven kost je dat geld. Dat heet ondernemersrisico.
    Ik vraag geen medelijden voor de aannemer, maar zo gemakkelijk als jij het stelt zo gaat het alleen in sprookjesland.

 6. en nu die klaploper er zo snel mogelijk uit zetten dan kan tuin met het renoveren beginnen

 7. jaartje de tijd om die bunkers bij de Nollen klaar te stomen en de knutselaar daar in, hoopjes parkeer ruimte en station om de hoek voor al die duizenden (internationale) gasten die dagelijks de deur platlopen ……

  • inderdaad…. en lekker dicht bij het vliegveld die al die bezoekers massaal ontvangt
   ik kom dagelijks langs het pand van die prutser en de rij met bezoekers staat bijna tot aan de watertoren.
   ……zucht
   gewoon eruit die klaploper.

 8. De democratie in de VS is sterker dan in Nederland. In de VS hadden Schuiling en Kuipers allang een impeachment procedure aan hun broek hangen alleen al op het dossier ‘Postkantoor’. Slechter voor Den Helder kon het niet. Als ik ze tegen kom, schop ik ze graag direct over de Afsluitdijk.

 9. De rechter doet 13 maart uitspraak.
  Wel een ongeluksgetal 13,de vraag is voor wie?
  Voor Scholte of de gemeente Den Helder,ik hoop dat 13 een geluksgetal voor Scholte gaat worden!!!!!!
  P.S. strandloper,mag ik dan helpen met het verwijderen van de door u genoemde personen??Alleen zonder geweld graag 🙂
  Ik zal het in ieder geval doen op 21-03-2018

Comments are closed.