Landelijke nominatie voor tafeltennisvereniging Noordkop

2

Den Helder – Tafeltennisvereniging TTV Noordkop is een nominatie rijker. De club werd deze week genomineerd op het gebied van ledenwerving in de categorie “Grootste percentuele groei in ledenaantal” voor het landelijke verenigingscongres. Zij maakt op 3 maart in Zwolle kans op de oorkonde in de belangrijkste categorie.

Voor Stephan de Wit, voorzitter van de vereniging, voelt de nominatie als een enorme boost. “We wisten al langer dat de club op een goede en positieve manier bezig was, maar deze nominatie is natuurlijk erg fijn voor alle betrokkenen die de vereniging een warm hart toe dragen. De nominatie zelf voelt al als een enorme trofee.”

De vereniging is al jaren op verschillende manieren bezig met het werven van nieuwe leden. Zo hebben initiatiefnemers Ana Gogorita, Ingmar Vink en Emese Demeter, naast het organiseren van toernooien en clinics op de vereniging zelf, al verscheidene keren winkelgebieden bezocht om daar de sport te presenteren aan winkelend publiek. Zowel in de Kroonpassage als bij Albert Heijn Kat in winkelcentrum De Schooten werd positief en met verwondering gereageerd op de demonstraties van TTV Noordkop. “Het is belangrijk dat de sport naar buiten toe gepresenteerd wordt, we zijn er namelijk erg trots op. De taken die de vrijwilligers voor de vereniging uitvoeren zijn onmisbaar, daar is het bestuur van de vereniging erg trots op”, aldus De Wit.

Cohesie
Een ander belangrijk punt, naast het presenteren van de sport aan de inwoners van de stad, is de goede atmosfeer en sociale cohesie binnen de vereniging. De speelzaal, met daarop uitkijkend de kantine, leent zich voor een gezellige avond tafeltennis aan de G.P. Blankmanstraat 49, zowel achter de speeltafel als in de kantine, die overigens al jaren draaiend wordt gehouden door vaste vrijwilligers Dirk en Martha Stam. “De leden van onze vereniging hebben onderling uitstekend contact met elkaar. Hierdoor is de sfeer vrijwel altijd positief, dat zorgt ervoor dat leden met plezier
terugkeren voor een avondje tafeltennis.”

De nominatie is voor het bestuur van de vereniging een inspiratie om de huidige positieve lijn op een gezonde manier door te trekken. “We zijn niet zozeer letterlijk bezig met het werven van nieuwe leden, maar meer met het delen van onze passie voor tafeltennis. Wij streven er immers naar dat onze leden zich zowel welkom als thuis voelen op onze vereniging. Uiteindelijk zie je ook dat leden op den duur gaan tafeltennissen in competitieverband en nog meer betrokken raken binnen de club, wat de sfeer en ambities van de vereniging wederom naar een hoger plan tilt. Zo is de vereniging net een sneeuwbal die van een berg afrolt”, concludeert De Wit.

2 REACTIES

  1. In een omgeving waarbij voor veel verenigingen een krimp waarneembaar is in leden aantallen en vrijwilligers die willen en kunnen ondersteunen is dit een positief buitenbeentje te noemen. Ook gezien het feit dat deze tak van sport niet veel landelijke aandacht krijgt in de media. Ik kan dan alleen in complimenten denken en probeer deze lijn met zijn allen vast te houden.

    • Dat merk je zeer terecht op pietjepuk!
      Een club die zo stabiel is, zulke topprestaties levert. Dat verdient een pluim!

Comments are closed.