DHA-A leader
DHA-A leader

Leerlingen maken films over De Wilde Stad

Den Helder – Op 1 maart 2018 gaat de bioscoopfilm “De Wilde Stad” in première. In voorbereiding hierop gaan eerstejaarsleerlingen van Scholen aan Zee aan de slag met de wilde natuur in Den Helder.

De film schetst een beeld van de stad vanuit een totaal nieuw perspectief, namelijk dat van de vaak door de mens onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten die de stad bevolken. De Wilde Stad is een meeslepende bioscoopfilm over het ongetemde dierenrijk in een urban jungle. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid, humor en hilariteit van de rijke natuur in een stedelijke omgeving laat zien. Vol avontuurlijke ontmoetingen tussen mens en dier, waarin de mens nu eens niet centraal staat.

Ook voor alle eerstejaarsleerlingen van Mavo aan Zee en Lyceum aan Zee zal de komende weken de ‘onzichtbare’ natuur in onze stad zichtbaar worden. Vanaf 20 februari werken zij een aantal weken aan het project, waarbij als eindresultaat een 90 seconden durend filmpje gemaakt wordt met “De Wilde Stad Den Helder” als onderwerp. Ter voorbereiding op het maken van de film geeft De Helderse Vallei korte stadssafari’s en volgen leerlingen een gastcollege van de maker van de film: EMS.

Vakoverstijgend
Het project wordt vakoverstijgend aangepakt; de vakken biologie, aardrijkskunde, mens en maatschappij, beeldende vorming en muziek zijn betrokken en geven tijdens lessen specifieke invulling aan het thema “de wilde stad”. Triade, centrum voor de kunsten, helpt de leerlingen bij de montage van het geschoten filmmateriaal. De 13 beste filmpjes worden in cinema Zevenskoop getoond en beoordeeld door een vakjury. Begin april wordt het winnende filmpje bekend gemaakt.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: