Lijst Gemeentebelangen telt meer vrouwen dan mannen

11

Den Helder – Gemeentebelangen heeft haar kandidatenlijst bekend gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen. De lijst bestaat uit 22 kandidaten en vormt volgens de partij “een prima afspiegeling van de samenleving”.

Lijsttrekker is de 35-jarige Geurt Visser. Hij is geboren in Julianadorp en opgeleid tot veiligheidskundige. Hij is ruim vier jaar raadslid geweest namens Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp en daarna in Den Helder tot wethouder van Financiën en Veiligheid benoemd. Die functie moest hij noodgedwongen voortijdig beëindigen.

Op plaats twee staat Nancy List (53). Zij was in 2016 de indiener van het verzoek om een raadgevend referendum te houden, toen het bekend werd dat er plannen in de maak waren voor nieuwbouw van het stadhuis op Willemsoord. Dit verzoek tot het houden van referendum werd door ruim duizend inwoners ondertekend. Het college zag daarna af van de plannen. Na de verkiezingen wil Nancy List zich inzetten op het gebied van het Sociaal Domein en voor meer burgerparticipatie.

Seniorenbeleid
Martijn Ram (37) uit Julianadorp staat op plaats drie en werkt bij het Commando Dienstencentra. Hij wil namens Gemeentebelangen Den Helder zich inzetten op het gebied van Stadsontwikkeling en
-beheer. Plaats vier wordt ingenomen door Nico de Vos (64) uit Den Helder. Nico woont in de Visbuurt en heeft tot zijn Functioneel Leeftijdsontslag bij Defensie gewerkt. Hij heeft politieke ervaring opgedaan bij 50PLUS en wil zich na de verkiezingen namens Gemeentebelangen bezig gaan houden met het seniorenbeleid.

Miranda Ter Huppen – Muijres (39) uit Julianadorp komt op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen op plaats vijf. Miranda is geboren en getogen in Den Helder en op dit moment woonachtig in Julianadorp. Miranda werkt al twintig jaar in de zorg en was binnen diverse disciplines actief. Zo heeft ze in verschillende verzorgingshuizen gewerkt en bij instanties voor mensen met een lichamelijke en geestelijke beperking. Verder wil zij zich er hard voor maken, dat alles wat nu door de landelijke politieke partijen wordt afgebrokkeld, weer wordt opgebouwd.

Jongeren
Sanne Koene (25), bekend als bedrijfleidster bij Fort Kijkduin in Huisduinen, wordt de hoogst geplaatste jongere op plaats zes van de kandidatenlijst van Gemeentebelangen Den Helder. Na de verkiezingen van 21 maart gaat zij zich in de fractie van Gemeentebelangen bezighouden met cultuur, toerisme en jongerenzaken. Onderaan de lijst, op plaats 22, staat Marcel De Knijf. Hij is bijna acht jaar gemeenteraadslid en tot aan de nieuwe raad fractievoorzitter van Gemeentebelangen.

Op de lijst van Gemeentebelangen staan vier verschillende nationaliteiten en de lijst telt meer vrouwen dan mannen. Maar liefst vier kandidaten uit de top-10 zijn woonachtig in Julianadorp.

De complete kandidatenlijst is als volgt:

1 Geurt Visser
2 Nancy List
3 Martijn Ram
4 Nico de Vos
5 Miranda Muijers
6 Sanne Koene
7 Margriet Jonkergouw
8 Andrea Lemstra
9 Laura Twigt
10 Annet Koning
11 Gert-Jan Pompert
12 Vernon Bornebroek
13 Violetta Slotemaker
14 Humprey Krijthe
15 Sandra ter Huppen
16 Wiebe Vos
17 Hennie Mast
18 Remco Koekebakker
19 Soraya de Ruiter
20 Fiona Hoekstra
21 Cristina Apan Vega
22 Marcel De Knijf

11 REACTIES

 1. Jawel mensen, Marcel de Knijf wordt fractievoorzitter bij Geurts Belangen.
  Mooi ook op het affiche, oliebol de Knijf in zijn dubbelrol als lijsthanger.
  Wat een triest vertoon …..

 2. Zo, dat was weer even lachen met de oliebol van Judge. Maar nu serieus, Gemeentebelangen moeten wij eigenlijk zien als De Plattelands Vrouwen Club “Julianadorp Vooruit”.

   • Geachte Flip Fluitketel, u bent de beruchte D’66 mol. Van deze spelletjes moet ik niets hebben. Ik ben open, ik ben transparant, ik ben eerlijk. Ik noem mijn eigen naam en ik ben geweldig. Ik zet mij in voor het mooie Julianadorp. Ik heb niets met uw culturele kermis en katknuppelen. Wat heeft u eigenlijk gedaan voor agrarisch Julianadorp? Ik heb heel veel gedaan.

    • Hadden ze over u geen liedje geschreven een aantal jaren geleden. Iets van moeilijk bescheiden te blijven……

Comments are closed.