Lijsttrekkers doen de stemwijzer met succes

12

Den Helder – In aanloop naar de gemeenteraadverkiezingen van 21 maart is er weer een stemwijzer ontwikkeld. Hiermee kunnen de kiezers, aan de hand van 30 stellingen, kijken welke partij het beste aansluit bij de persoonlijke wensen. Voor de officiële lanceringkwamen zaterdagmiddag de lijsttrekkers naar School 7.

Bij elke stelling zijn drie antwoorden mogelijk. (Eens, Oneens of geen van beide). Na het invullen van alle stellingen berekent de computer welke partij het beste past. Onder grote belangstelling werden de lijsttrekkers van de 15 deelnemende partijen in de gelegenheid gesteld om de stemwijzer in te vullen.

In een korte toespraak van burgermeester Schuiling werd gevraagd om het zo eerlijk mogelijk in te vullen en niet teleurgesteld te zijn als de wijzer toch iets anders aan geeft. Van 12 partijen waren de lijsttrekkers aanwezig. Alleen Geurt Visser van GemeenteBelangen Den Helder, Kees Visser van de VVD en Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder lieten zich vervangen door een ander partijlid.

De uitslag

Lijsttrekker Score Kwam uit bij
Peter de Vrij (PvdA) 88% PvdA
Jan Klopstra (VVD) 97% VVD
Harmen Krul (CDA) 100% CDA
Lolke Kuipers (D66) 100% D66
Pieter Kos (Stadspartij) 100% Stadspartij
Nancy List (GemeenteBelangen Den Helder) 97% GemeenteBelangen Den Helder
Tjitske Biersteker (ChristenUnie) 100% ChristenUnie
Michiel Wouters (Behoorlijk Bestuur) 100%. Behoorlijk Bestuur
Dirk Pastoor (Vrije Socialisten) 93% Vrije Socialisten
Marije Boessenkool (GroenLinks) 100% GroenLinks
Marc Nihot (Helder Onafhankelijk) 100% Helder Onafhankelijk
Remco Duijnker (Seniorenpartij) 94% Seniorenpartij
Daniëlle Pater (Beter voor Den Helder) 100% Beter voor Den Helder
Rachel Post (Sociaal Lokaal Den Helder) 100% Sociaal Lokaal Den Helder
Vincent van den Born (PVV) 97% PVV

Alle lijsttrekkers en invallers kwamen met de eerste keuze uit op de eigen partij. Remco Duijnker gaf de muis de schuld van een wat lagere uitkomst en Peter de Vrij grapte dat hij niet het beste jongetje van de klas wilde zijn. Natuurlijk weten de kandidaten wel waar ze voor kiezen.

Ook willen weten welke partij het meest geschikt is? Vul zelf de stemwijzer in: https://denhelder.stemwijzer.nl/#intro

12 REACTIES

  1. Logisch dat Lolke Kuipers een 100% score had bij een partijprogramma vol leugens. D66 belooft bestuurlijke vernieuwing en sloopt ondertussen het referendum. D66 zet zwart op wit in haar partijprogramma dat ze het Scholtemuseum willen behouden en ondertussen spant Kuipers het ene na het ander proces aan om Rob de stad uit te flikkeren, alleen omdat hij kritisch is. Zelfs als je Scholte haat en het postkantoor het lelijkste gebouw van de wereld en omstreken vindt, is een dergelijke leugenachtigheid die het ultieme verraad van onze democratie betekent, niet te tolereren. En dan heb ik het nog niet eens gehad over geschonken appartementjes en de onbestaanbare dubbelfunctie van wethouder onroerend-goed annex particulier projectontwikkelaar. D66 was vroeger een uitstekende partij, maar nu is ze verworden tot een van de meest enge clubs van Nederland. En dat schrijf ik geheel los van enige partijpolitieke bedoelingen. En ook los van mijn vriendschap met Scholte. Met een stem op D66 steun je de ultieme leugenachtigheid in de politiek.

    • omdat vandaag het zonnetje lekker schijnt heb ik een groene bank in de woonkamer en vanavond spruitjes op het menu na een rondje fietsen in de frisse lucht

    • Bla bla bla Bert zit weer op zijn klaagstoel de complotten zijn weer van stal gehaald en beschuldigingen worden weer geuit door deze semi journalist en complot denker. 10 partijen hadden 100% maar die hebben, volgens berts theorie allemaal een partijprogramma vol leugens.

  2. 1234, Wederom , lees je niet goed. En ga je zelfs zover , dat jij Dick Berts ervan beschuldigd , dat hij beweerd dat alle !! partijen zich van een leugenachtig programma bedienen. Nu ben ik niet de verdediger van Dick Berts, hij kan zijn eigen boontjes best zelf doppen, maar je moet geen beschuldigingen uiten aan het adres van iemand die niet waar zijn. Dick , neemt in het stukje wat hij schrijft D66 met zijn wethouder onder vuur, en niet alle partijen. Je moet wel opletten wat je schrijft, want dit kan zomaar eens Laster en Smaad schrift zijn van jou zijde. Je beschuldigd iemand in het openbaar van iets wat aantoonbaar niet waar is. Nogmaals, Ik ben niet de verdediger van Dick Berts, die kan het ook zonder mij af. Maar ik moest dit toch even kwijt.

    • Lees de eerste zin dan eens “logisch dat …………100% score” dus ik maak daar uit op dat als je 100% score haalt je een leugenachtig programma hebt.

  3. Kuipers staat aantoonbaar voor het ultieme kiezersbedrog, maar daar gaat niemand op in…..

Comments are closed.