Lijsttrekkers vullen Stemwijzer in

8

Den Helder – De lijsttrekkers vullen zaterdag 17 februari om 14.00 uur de StemWijzer voor Den Helder in. Dat gebeurt tijdens een feestelijk moment bij Kopgroep Bibliotheken. Burgemeester Schuiling zal de StemWijzer officieel presenteren.

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Ook in Den Helder wordt daarvoor weer de StemWijzer ingezet: een prima hulpmiddel om zelf te ontdekken welke partij het beste bij de voorkeur van de stemmer past. Samen met de 15 deelnemende Helderse partijen heeft Prodemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, stellingen gemaakt over belangrijke thema’s. Bij die stellingen staan de standpunten van de politieke partijen. De StemWijzer geeft na het invullen aan met welke partij de standpunten van de stemmer het meest overeenkomen.

Wie wil is van harte welkom om bij de lancering aanwezig te zijn. Overigens komt volgens ProDemos de Helderse stemwijzer al op 14 februari online.

8 REACTIES

 1. Ik weet zeker dat de lokale partijen op inhoud hoog gaan scoren in het advies van de stemwijzer. Probeer het maar eens!

 2. Een landelijk partijenfeest geef ze een echte uitdaging kunnen ze laten zien dat ze samenwerken hoog in het vaandel hebben welke partij durft op een andere partij uit te komen

 3. Dat samenwerken is de nepboodschap waarmee het CDA kiezers probeert te lokken. In de praktijk zitten ze onder de plak bij Koen Schuiling en de VVD. Ze proberen weer een partij aan hun kant te krijgen zie Leefbaar Trots en Stadspartij. Dat hebben kiezers echt wel door.

 4. Stellingen over belangrijke thema’s en daarbij de standpunten van de politieke partijen, maakt de kiezer nauwelijks wijzer.
  Buiten de pvv hebben alle partijen een verkiezingsprogramma en daar aanhangend een lijst met speerpunten.
  De Stadspartij heeft maar liefst 57 speerpunten (welke idioot …. ?).
  Speerpunten zijn het belangrijkst, voor speerpunten geldt feitelijk dat je er een doordachte visie en uitvoeringsplan voor klaar hebt liggen.
  Ik denk dat dit bij alle partijen en de meeste speerpunten ontbreekt.
  Naar mijn bescheiden mening, wil de kiezer graag kiezen op visie en uitvoeringsplan.

  Nochtans blijft mijn advies: Stem Lokaal !

  • Ik denk dat speerpunten wel goed zijn. Het is belangrijk om er genoeg te hebben zodat zodra er de mogelijkheid zich er toe doet dit speerpunt snel en goed gerealiseerd kan worden. Maar ik ben het het eens dat in de campagne het erg verwarrend voor de kiezer kan overkomen. De bedoelingen zullen wel goed zijn. En daar gaat het om.

Comments are closed.