Lokale politici nog enkele keren in debat

3

Den Helder – Nog vijf weken tot aan de verkiezingen van 21 maart. De lokale politici gaan voor die tijd nog enkele keren met elkaar in debat.

Op 23 februari vindt in de kantine van Lutterman Tegels een regiodebat plaats. Uit Den Helder doen Stadspartij en het CDA hieraan mee, maar ook uit de andere gemeenten in de regio komen lijsttrekkers naar Den Helder. Dit debat begint om 16.00 uur. Drie dagen later is er een lijsttrekkersdebat georganiseerd door FNV, dat vindt plaats in De Kampanje. Landelijk FNV-voorzitter Han Busker is hierbij aanwezig en uitgangspunt is het 10 puntenplan van de FNV. In dit plan geeft de FNV aan wat zij verwacht van de gemeenteraad. Dit debat begint om 19.30 uur.

Alle vijftien Helderse lijsttrekkers zijn op 1 maart bij de tweede editie van het verkiezingsdebat in de Morgensterkerk. Initiatiefnemer Leendert van Dam heeft samenwerking gezocht met de redactie van de Helderse Courant. Van Dam was eerder politiek columnist en organiseerde ook het vorige debat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. NHD-verslaggever Hedzer Faber treedt deze editie op als gespreksleider. Het debat vindt plaats op donderdagavond 1 maart vanaf half acht, inloop vanaf zeven uur. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Het adres: Drs. F. Bijlweg 9, Den Helder

Dan is er speciaal voor jongeren nog een debat in Scholen aan Zee. Dit vindt plaats op 6 maart, vanaf 19.00 uur. Op dinsdagavond 13 maart organiseert de BVJ een debat voor en over Julianadorp. Dit vindt plaats in het Junior College en is uiteraard ook voor een ieder gratis toegankelijk. Zoals het er nu naar uitziet wordt dit het laatste debat voor de daadwerkelijke verkiezingen.

3 REACTIES

  1. Eens kijken of van den Born (pvv) nu wél mee doet in het debat – slechts 3 weken voor de verkiezingen – ; verstek laten gaan zou zomaar in het DNA van de partij kunnen zitten. 😉
    Mind you 21 maart !

Comments are closed.