Mogelijk extra raadsvergadering over renovatie stadhuis

12

Den Helder – De raad komt zeer waarschijnlijk nog een keer extra bijeen voor de verkiezingen. Er is een grote kans dat er op woensdag 28 februari een extra raad is, die geheel in het teken staat van de renovatie van het stadhuis.

Vorige week bracht het NHD naar buiten dat de aanbesteding van de renovatie in elk geval deels was mislukt. Dat zou betekenen dat een deel over moet en dat de renovatie fors duurder zal worden dan gepland. Vanuit verschillende partijen kwam daarna al snel weer de wens naar voren voor nieuwbouw. Stadspartij en ook Behoorlijk Bestuur houden vast aan renovatie, omdat ook nieuwbouw veel duurder zal zijn dan waar enkele jaren geleden van werd uitgegaan. Beter voor Den Helder, altijd tegen nieuwbouw en voor renovatie, lijkt nu een draai te maken. Zij vragen de burger om hun mening en als die zegt geen renovatie, dan gaat BvdH overstag.

Als de berichten over het mislukken van de aanbesteding juist zijn, dan willen Stadspartij, Beter voor Den Helder, Behoorlijk Bestuur, ChristenUnie en Andries Pruiksma van de Partij van de Arbeid een extra raadsvergadering. Die kan aangevraagd worden als tenminste zeven raadsleden dit willen, deze groep telt 14 raadsleden en dat is dus ruim voldoende. “Stoppen of doorgaan met de renovatie is dan de vraag”, aldus Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur.

Het college praat vanmiddag (woensdag) weer verder over de aanbesteding en komt vermoedelijk niet lang daarna met informatie naar buiten.

12 REACTIES

 1. Een Stadhuis van de gemeente Den Helder hoort in het hart van de gemeente te staan, ongeveer daar waar het nu al staat.
  Met voldoende parkeerplaatsen, makkelijk en in korte tijd bereikbaar voor alle inwoners binnen de gemeente, waar Julianadorp (15.000 inwoners) ook toe behoort.
  De coalitie + VVD gooit al 4 jaar lang zand in de renovatiemachine.
  Mind You 21 maart !

 2. Mogelijk, zeer waarschijnlijk, grote kans, deels, lijkt, als, vermoedelijk…….. Lekker duidelijk bericht 🙂 Gelukkig is het zeker dat het de komende dagen gaat vriezen !!

  • Net zo als de renovatie, zeer waarschijnlijk, grote kans, deels, vermoedelijk, ja je weet het niet, maar het lijkt er op dat er voor de verkiezingen nog even snel moet worden gereageerd. Om niet voor … te staan 🙂

  • beter voor assorgia wil nu het gemeentehuis wel op de plek van de oude schouwburg kan hij mooi met ze pizzahut erbij dat zit er dus achter waarom hij geen nieuwbouw in de koningstraat meer wil ze hebben hem een worst voor gehouden

Comments are closed.