DHA-A leader
DHA-A leader

Open huis Triade is vooral een beleefmiddag

Den Helder – Het was zaterdagmiddag weer open huis bij Triade. Er was voor jong en oud van alles te doen. Vooral voor de twijfelaars was deze middag erg nuttig, want voor veel cursussen stond een proefles op het programma.

In het kinderatelier waren de jongste bezoekers al meteen aan het werk gegaan. Bij de entree stond een flinke rij toen de deuren om 13.00 uur in de middag geopend werden. “Het is een Winter Open Huis, omdat er verschil zit in het aanbod van zomer- en winterlessen”, zegt Rachèlle Algra van Triade. “Nu is het meer beeldend waar de mensen op afkomen en in het voorjaar kunnen we weer naar buiten en dan is zang en dans weer wat meer in trek.” Volgens Algra was het zaterdag eigenlijk meer een ‘beleefmiddag’, “want je kunt alles een beetje ervaren; zang, dans, iets doen met steen of met klei.”

Is het aanbod niet elk jaar hetzelfde? “In principe wel, want je hebt natuurlijk een vast patroon in het aanbod van bijvoorbeeld beeldende kunst. Alleen de wijze waarop verschilt. Momenteel kennen we een stijgende belangstelling voor het werken met olieverf en daar spelen we dan ook direct op in door daar extra aandacht aan te geven. Helemaal nieuw is het zogenaamde fijnschilderen met Jette Hofmans en dat gaan ook steeds meer mensen ontdekken.”

Modeltekenen
Wat is momenteel de trend? “Modeltekenen op de vrijdagmiddag kent een groeiend aantal belangstellenden en daar hebben we een open atelier van gemaakt, waarin een ieder zich op z’n eigen manier zich kan specialiseren.” Zijn er cursisten die Triade als springplank voor een hoger doel hebben kunnen gebruiken? “Jazeker, afgelopen jaar hebben we drie mensen op de dansacademie kunnen laten aannemen. In andere jaren hebben we ook wel eens cursisten naar het conservatorium gekregen. Dat is natuurlijk heel leuk, want het is voor hun ooit hier begonnen. Het hoofddoel is natuurlijk dat we mensen plezier laten beleven aan hun hobby, want het moet vooral leuk zijn om samen te kunnen zingen, dansen of te spelen in een orkest”, benadrukt Algra.

Meer over het aanbod van Triade is terug te vinden op www.triade-denhelder.nl.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

LOS Den Helder is de lokale omroep van en voor Den Helder. Sinds 2017 is er een officieel samenwerkingsverband tussen de LOS en Den Helder Actueel.

Lees ook: