OZB stijgt in Den Helder met 0,3 procent

3

Den Helder – De Onroerende Zaakbelasting (OZB) stijgt in Den Helder dit jaar met slechts 0,3 procent. Daarmee ‘scoort’ Den Helder goed, want het landelijk gemiddelde ligt volgens Vereniging Eigen Huis op een stijging van 1,6 procent.

De Vereniging Eigen Huis deed onderzoek naar de stijging van de OZB in 372 gemeenten. En hoewel de WOZ-waarde van huizen flink stijgt, stijgt de ozb minder hard mee. In Den Helder dus 0,3 procent, in Schagen 0,8 procent, in Hollands Kroon is de stijging 0,5 procent en op Texel veruit het hoogste: 2,8 procent.

De gemiddelde WOZ-waarde is in Den Helder 145.288 euro. Vorig jaar was dat 143.000 euro. In Schagen ligt de WOZ-waarde nu gemiddeld op 232.200 euro, in Hollands Kroon op 204.819 euro en op Texel is het 281.616 euro.

3 REACTIES

  1. bij mij is de WOZ met 2.15% gestegen waardoor de OZB met 0.82% gestegen is, zitten wel weer rekenwonders bij concensus blijkt maar weer, en bel je er over krijg je een terugbel verzoek dat ze over 5 tot 7 werkdagen terugbellen………

  2. Nou, zullen we het dan maar niet over de afvalstofheffing hebben die met 8% gestegen is. Terwijl we steeds meer zelf moeten scheiden en HVC goud geld verdient aan de reststoffen en energie die ze verkopen. En waarom is Den Helder duurder dan andere gemeente die ook hun afval naar HVC brengen, steken ze dat geld dan soms in eigen zak ?

    • ja, en dan is het des te sneuer dat de bekende reaguurders hier zich meer druk maken over foto’s op een verkiezingsbord dan zich over de werkelijke problemen te buigen, 13 reacties over een bord, 2 reacties over behoorlijke prijsverhogingen, struisvogels…..

Comments are closed.